onsdag 4 mars 2009

Nu osar det svordomar

Tro inte att det är så enkelt att bara för att man tycker om att sy, så tycker man om att sy allt. För så är det inte. I alla fall inte för mig. Jag tycker vansinnigt illa om att behöva lappa och laga. Speciellt bedrövligt är att att byta dragkedjor. Det gör jag idag. I min vinterjacka som egentligen behövt en ny dragkedja redan förra vintern. Igår kunde jag inte längre dra upp kedjan, så nu var det absolut nödvändigt. Jag sprättade bort eländet igårkväll och fick ont i fingrarna som belöning.

För en stund sedan så hade jag nålat fast kedjan i jackan. Gissa om jag svor när jag kom längst upp och upptäckte att jag nålat fast kedjan bak och fram.

Men skam den som ger sig. På´t igen!

Uppdaterat: Nu är dragkedjan på plats och allt gick bra till slut. Pust!

6 kommentarer:

Spader Madame sa...

Skit också! Hoppas att det hjälpte att svära litet, brukar funka för mig!

Cicki sa...

Spader: Svordomar hjälper ibland. Nu är det nålat och klart. Försöker bara hitta inspiration till att sy fast det....:-)

Camilla sa...

Åhh skit också! Jag lider med dig för då är det inte roligt, men så bra det kommer att bli till slut.

Cicki sa...

Camilla: Nu är det klart och allt gick bra. Men att byta dragkedjor är inte kul. Jeanskedjor är ju rena rama straffarbetet. Funderade på gammal den här jackan är. Kom fram till att den har nog femton år på nacken. Den är inte sliten och jag tycker fortfarande den är snygg. Det är bara så med vissa plagg.

Hannele på Hisingen sa...

Min mor har lappat och lagat och bytt åtskilliga dragkedjor och räddat knän i pojkbyxor, tusenlappar har hon sparat åt oss.

Cicki sa...

Hannele: Det är ju det man gör, spar tusenlappar. Dragkedjan kostade ca 60:- så nu kommer jackan att räcka flera år till. Jag envisades med att lappa och laga mina barns kläder i alla år. Jag var hemma med dem så vi hade inte råd att köpa nya kläder stup i kvarten.