fredag 6 mars 2009

Kan någon hjälpa mig?

Häromdagen fyndade jag ett tyg på loppis. Det kan man läsa om här. Det var sytt som en gardinkappa men på "fel" ledd tyckte jag. Bilderna låg alltså på sidan. Vänder man det på rätt ledd så tror jag det varit ett gammalt draperi eller långgardin och då stämmer min teori om att tyget är från femtiotalet.

Nu har jag sprättat upp alla gamla sömmar och hittade en märkning. Där står det Création DMC TEXUNION. Jag har försökt att googla på det men det enda jag hittar är en massa information om företaget. Ingenting om kollektioner. Är det någon som kan hjälpa mig att tidsbestämma vilket årtionde tyget är ifrån. Jag tycker det är kul att veta lite om de tyger jag använder.

9 kommentarer:

Le Loup sa...

Samma här. Jag fick bara fram en massa franska sidor, men hur jag än försökte så fick jag inte fram något med tygkollektioner, inte ens på google image. Men kanske någon annan kan hjälpa dig :)

Cicki sa...

Shirouz: Tack för att du försökt hjälpa mig. Jag vet att jag någonstans hittat sidor om femtiotalet, alltså en form av chatsidor där man kan ställa frågor. Ska se om jag kan hitta dem igen. Annars finns det säkert någon läsare som är duktig på området.

Anonym sa...

Vet inte ett smack om tyger, dess designer eller kollektioner. Vet inte så mycket om någonting egentligen, när jag tänker efter. =P

Hilda sa...

Dessvärre inte,däremot vill jag önska dej en trevlig helg. Kraaam!

Cicki sa...

Helene: Det där tror jag inte på att du inte kan något. Du kan mycket om smycken, vet jag. Så där kan du något som inte alla kan. Dessutom så vet du säkert en massa annat också, fast det vet du inte om......:-)))

Hilda: En trevlig helg till dig också. Kramis.

Spader Madame sa...

Eeeeeeehhh? Nä -kan inte hjälpa dig, men jag tyckte att tyget var jättesnyggt! Pluspoäng på det?

Cicki sa...

Spader: Spader ligger alltid på plus, det vet hon väl.Och ja, tyget är sketasnyggt.

Christina sa...

Jag googlade jag också, och var inne på både engelska och franska hemsidor men hittade ingenting, så därför kommenterade jag inte, men nu inser jag att du kanske blir glad över att folk försöker hjälpa till :)

Cicki sa...

Christina: Jag blir ju glad att folk engagerar sig....:-)