tisdag 3 mars 2009

Det har jag glömt

Just nu är jag inne i en period när tiden bara rinner iväg och jag känner mig helt kocko i bollen. Inte så jag är sjuk eller nå´t utan det känns som om jag lever bara i en annan värld. Jag hinner med rätt mycket här hemma, men det är på bekostnad av att jag glömmer andra grejer. Är det så enkelt att man blivit så gammal att man bara kan koncentrera sig på en sak i taget?

Ibland får jag minnesfragment av vad jag glömt. Igår kom jag plötsligt ihåg att jag dyrt och heligt lovat Ulvstrumpa recept på mat med kapris i. Hoppas jag hinner få iväg det innan jag glömmer bort det igen. Likaså har jag en (säkert fler) utmaning liggandes ogjord. Få se om jag kommer ihåg att göra det idag.

Det är skönt ändå att jag kommer ihåg sådana där väsentligheter som att kliva upp, äta frukost och ge katterna mat.

Förr var jag en människa som hade tio (minst) bollar i luften samtidigt. Jag var egen företagare, jobbade ideelt och skötte familj och hus. Det är kanske inte så konstigt att minnet dragit sig tillbaka. Det är helt enkelt utslitet.

PS. Det blev bra med sorteringen av knappar, band och dragkedjor. Nu ska jag bara bo in systemet innan jag köper enhetliga lådor. DS.

3 kommentarer:

Le Loup sa...

*ler* Då kan vi ta varandra i hand, mitt minne är också utslitet misstänker jag. Jag brukar trösta mig själv med att jag har selektivt minne och att jag fokuserar på det som måste göras. Det är nästan så jag tror mig själv mellan varven. ;)

Le Loup sa...

... Och ingen panik med recepten, jag är fortfarande barnsligt förtjust i rödbetor och kapris, så ta det bara lugnt. :)

Cicki sa...

Shirouz: Jag brukar också säga att jag har ett selektivt minne. Ibland är det även bra med selektiv hörsel.....:-)

Recepten kommer vilket år som helst...:-)