lördag 28 februari 2009

Varför?

Det är skrämmande med alla bränder och allt som händer här nu. Miljoner till spillo, helt i onödan. Visst, Willys klarar sig alltid. Men tänk alla de små enskilda butikerna och företagen som drabbades. En av våra närmaste vänner har förmodligen fått sitt företag förstört genom vatten- och rökskador. Vi vet inte ännu eftersom de var bortresta när det hände. Jag såg en av mina tyghandlare stå med tårar i ögonen samtidigt som han sa: "Jag vet inte vad jag ska göra nu. Jag är utblottad."

De jag tänker allra mest på är alla anställda som helt plötsligt står utan jobb. Vad händer med dem? Det betalas förmodligen ut en statlig lönegaranti eller att försäkringsbolagen går i under en tid. Men hur får så många nytt jobb när det redan nu är sådan arbetsbrist? Allt har rasat för så många, bara över en natt. Det är så hemskt och så onödigt.

Jag vill kalla det terrordåd och anarki!

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Skrämmande!
Jag minns ju hur jag kände det som om hela vår trädgård var våldtagen då när det var polisuppbåd på gatan här utanför...
Verkar bara hända mer och mer läbbiga grejer... Var slutar det? Fostra sina barn? Nån hört talas om det?

Cicki sa...

Bloggblad: Jag vet inte. Det viktiga känner jag är i alla fall att man inte ger upp utan försöker hitta en lösning. Dessutom då att ta tag i det så det inte bara blir en massa diskuterande runt problematiken. Det behövs handfasta metoder, tror jag.

Hilda sa...

Läskigt. Så maktlösa de måste känna sig...

Cicki sa...

Hilda: Visst är det. Det värsta är att de fruktar för fler bränder eftersom det spridits flygblad med uppmaningar om att bränna butiker som för amerikanska produkter.

Smycka sa...

Det är jätteskrämmande med alla bränder! Fattar inte att vissa människor är så urbota korkade! För inte så länge sedan brann det här nere i Skövde. Ett helt hus med flera butiker bara försvann! Och lägenhter. Det var ett av de äldre husen i centrum. Stod i tidningen i veckan att det troligtvis var fel på en ljusknapp!!! *suck* Hoppas innerligt att de som drabbats nu inte ger upp, utan kämpar vidare!

Lite trevligare saker. Du har något hos mig att hämta.

Kram
Ulrica =o)

Cicki sa...

Smycka: Jag hoppas också att de hittar de skyldiga så de får stå till svars för vad de gjort.

Jag såg det hos dig. Återkommer med det imorgon.

Cicki sa...

Smycka: Jag skulle ju tacka dig för utmärkelsen. Ibland är inte huvudet med. Tack så mycket, gulliga du....:-)

Anonym sa...

Det är verkligen så sorgligt.....Sorgligt nog till att jag nu VERKLIGEN vill tillbaka till grottorna när jag läser och förstår vidden av det här......Tror du inte det blev lite varmt där i alla fall...med päls och öppen eld? Och där kunde väl ingen i klanen undgå kompanistraff eller vad det heter på grottfolkets språk...
Ha en fin dag, trots allt...
Deercat