onsdag 25 februari 2009

Utmaning

Ulvstrumpa har utmanat mig. En lite kul och annorlunda utmaning.

1. Vad ville du bli när du var liten? Jag hade en het önskan om att bli arkeolog. Jag läste allt historiskt som jag kom över. Historieintresset finns kvar även om det inte är lika intensivt längre.

2. Vad blev du? Jag kan ju inte ens säga att jag blev stor med mina 156 centimetrar. Numera är jag visserligen nästan lika bred som jag är hög, men det är en annan femma. Yrkesmässigt så har jag haft så många olika yrkesroller att jag jag blir mest förvirrad när någon frågar vad jag jobbat med. En sak jag inte skulle bli i alla fall, var egen företagare. Jag växte upp i en släkt fylld av entrepenörer. Som barn insåg jag nackdelarna med det. Och vad blev jag? Egen företagare, och älskade varje minut av det.

3. Samlar du på något? Den som läst min blogg ett tag vet att jag samlar på tyger och böcker. Och glasfigurer. Det är så vackert med glas.

4. Vem skulle du vilja slå på käften, alt. skicka en brevbomb till? Orsak? Vet inte om jag har så mycket av slagskämpe inom mig. Jag tycker i alla fall illa om folk (länder) som krigar och gömmer sig bakom religionens förtecken. Likaså människor som på andra sätt rättfärdigar sina handlingar och åsikter genom religion.

5. Vem skulle du vilja krama? Orsak? Sambon kramar jag ju ändå, så han faller väl bort. Annars är det väl mest mina barn, mina vänner och andra närstående som jag vill ge en kram. Och som jag kramar när jag har chansen. Varför? För att jag älskar respektive tycker om dem.

6. Hur ofta ljuger du? Eftersom jag tycker illa om människor som ljuger så vore jag ju en idiot om jag själv sysslade med detta. Jag är en urusel lögnare. Jag kommer aldrig ihåg vad jag sagt så det är lika bra att hålla sig till sanningen direkt. Någon nödlögn har väl slunkit igenom. Mest har det då handlat om bortförklaringar varför jag kommit för sent till ett möte eller liknande.

7. Vad var det bästa som hände i går? Det finns bara ett svar på det: Bokrean, vårens höjdpunkt.

8. "Säffle...på vägen till Provence". Är det en bra slogan? Låter mest konstigt i mina öron.

9. Kan du jonglera med tre bollar? Saknar allt vad bollsinne heter. Tillhör gruppen som valdes sist in i brännbollslaget i skolan.

10. Vad är det godaste du har i kylskåpet just nu? Det finns rätt mycket gott i mitt kylskåp just nu. Jag älskar mackor så det finns en del gott pålägg, bland annat salami och pastrami.

Ulvstrumpa la till en alldeles egen fråga, vad önskade du dig mest av allt när du var barn? Jag är så tråkig att jag inte kan minnas vad jag önskade. Jo, när mamma var gravid med min lillebror så hade vi en läkarbok hemma. I den fanns det tecknade bilder på hur fostren såg ut i magen. En var rosa och en var blå. Jag hade svårt att bestämma mig för vilken jag önskade så jag önskade mig bägge två. Fick det också så småningom, dock ej samtidigt.

Jag skickar nu utmaningen vidare till den som vill anta den. Hoppas ni vill det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Innan jag läste till lärare läste jag arkeologi ;-) Bara ett år men ändock....