tisdag 24 februari 2009

Bokrea

Nu har vi varit på bokrea. Det känns lite konstigt när man är på bokrea på Ica Maxi. Men ett faktum är att de var 10-20:- billigare på varje bok än i fackhandeln. Är man då som jag en fattig pensionär så får man handla där det är som billigast. Nu hade jag sparat ihop lite så jag kunde unna mig en del. Men när det gäller böcker och tyger så önskar jag att jag hade en outsinlig penningbrunn att ösa ur. För sambons det fick det bli Akademibokhandeln. Om jag slukar skönlitterära alster så vill han ha böcker om historia och musik. Det hade de inte så mycket av på Ica. Jag blev besviken på Akademibokhandeln för de hade inte en endaste liten bok om att sy. Det är inte konstigt att sömnadsböcker kostar skjortan på Tradera. Utbudet är ju minimalt. Jag har hittat en om att sy väskor på Bokus så den ska jag klicka hem nu när jag kollat in IRL-utbudet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Cicki,
Såg att du efterlyste lite billiga "syböcker"
Kolla in den här sidan, där säljs en del...http://quiltstickan.zoomin.se/A82215
Jag har inte kollat i bokrean ännu men det blir nog så småningom.
Ha det gott
Kram Lena

Cicki sa...

Tack för tipset Lena. Ska se om jag hittar något.

Christina sa...

Själv köpte jag tre kokböcker. Jag älskar kokböcker och skulle kunna ha hur många som helst så jag får verkligen hålla mig i kragen varje år.
Vill du förresten ha ett recept på en jättesmarrig jordärtskock- och potatisgratäng, du som gillade soppan?

Cicki sa...

Christina: Vi älskar också kokböcker här men har inte plats för fler innan vi fått röjt ordentligt. Jag är gruvligt sugen på Anna och Fanny Bergenströms: Under valnötsträdet. Jag bläddrade i den. Det är så vackra bilder.

Säger tack tack till gratängrecepter. Vill du inte lägga det i bloggen så kan du ju maila mig på någon av mina adresser som står i högerkanten.

Le Loup sa...

Tänk, jag har inte köpt en enda bok än på bokrean. Vår stad har bara en liten bokhandel och jag tror jag väntar tills jag åker in till storstaden, för några böcker måste jag ju ha. Även om bokhyllorna bågnar.
För övrigt så är du utmanad:)
http://ulvstrumpa.blogspot.com/2009/02/utmanad-av-teolinda_25.html

Christina sa...

Under Valnötsträdet var riktigt billig på rean - köp den, det kommer du inte att ångra! Fantastiska recept som vanligt!
Jag köpte den när den kom och har gjort flera smarriga saker ur den, bl a en helt underbar getostpaj på smördegsbotten och med ugnsrostade paprikor. Så otroligt god.

Christina sa...

Har mailat gratängreceptet :)

Cicki sa...

Shirouz: Med jämna mellanrum rensar jag i bokhyllorna. Men nu finns det snart inget att rensa bort. Jag vill behålla allt. Det jag rensar ut får väninnorna ta vad de vill ha. Resten brukar jag lämna in på kyrkans loppis.

Christina: Jag gillar ju Annas böcker så jag ska nog passa på medan den är billig. Hon har underbara recept plus att jag gillar att hon liksom för en dialog med sina läsare. Det är inte en massa uppstyltat om decilitrar och hektos. Det är mer att man tager vad man haver, om du förstår vad jag menar.

Tack jag har fått receptet. Nu är det både utskrivet för receptpärmen och instoppat i receptmappen i datorn.....:-)