lördag 14 mars 2015

Lördag 14 mars

Natten har varit hemsk. Jag vaknade för en timme sedan. Skulle kunna sova längre men inser att jag måste på något vis få någon form av normal dygnsrytm ändå.

Hostan var gräslig i natt. Jag försökte med att dricka flera koppar te med honung. Det hjälpte, men bara för stunden. Tog jag en Vicks halstablett fick jag hosta ännu mer. Under kvällen hade jag inhalerat Bricanyl och Symbicort med jämna mellanrum. Det blev korta effekter och sedan var allt likadant igen. Med den vanliga kvällsmedicineringen tog jag en halv insomningstablett och la mig och läste. Det funkade inte. Nu blev det första koppen te med honung. Gjorde ett nytt försök att sova. När inte det funkade tog jag en halv insomningstabett till och satte mig vid dator och spelade något fånigt spel för att få tabletten att börja verka.  La mig en stund igen, men hostade bara så jag trodde magen skulle ryckas sönder. Tog en halv tablett till och satt en kort stund vid datorn.

Nu fick jag somna i alla fall. Efter en alldeles för hög dos insomningstabletter. Men kände mig desperat nog för att utsätta mig för det, Sov i två timmar och när jag går upp på toan så raglar jag som om jag är berusad. Somnade på toalettstolen och höll på att ramla av. Skulle kunna vara en rolig historia, men känns inte så i det här sammanhanget.Somnade om igen och fick tack och lov sova i två-timmars intervaller. När klockan var två idag så klev jag upp. Trött så in i bomben, men måste få någon form av normalisering på dygnet.

Det här är skit helt enkelt. Däremot är det för lite för att sätta sig på en akutmottagning. Försöker lösa det hemma och hoppas att det trots allt vänder.

7 kommentarer:

Anonym sa...

http://newsvoice.se/2013/07/18/bikarbonat-botade-min-svara-hosta/

Mona sa...

Receptbelagda cosylana host.med tar bort hostan direkt.Men det gäller att tåla den,det kan bli karusell i huvudet.och inget om man har gallbesvär.

Bloggblad sa...

Cocillana är supereffektivt mot hosta, men man får tvärstopp i magen... Och man kan må ganska illa av den.

Trist med jobbiga nätter. Jag hade också en i natt. Inte nervös för giget på förmiddagen 7 mil härifrån, men spänd för att köra dit... Så onödigt, för jag hittar och kan köra. Och det gick jättebra alltihop. Men när hjärnan jagar upp en, då är det jobbigt. Jag somnade också på ett piller vid tvåsnåret.
Sen har jag sovit middag två gånger på olika soffor...

Cicki sa...

Du anonyma vän! Tack för tipset. Har testat och det funkar. Jag har också KOL så när jag får hosta så blir det rejält.

Mona: Jag tänkte slippa akuten och den måste jag ju till om jag ska får receptbelagd medicin. Få se hur det är på måndag. Det är redan mycket bättre idag.

Bloggblad: Så du har varit och giggat idag. Tänk om man skulle tas sig neröver någon gång och få lyssna till dig. Piller är bra ibland. Tyvärr är ju mitt medicinintag redan rätt högt så jag vill egentligen inte ta mer än nödvändigt. Men ibland måste man som sagt var.

Camilla sa...

Oj, oj, det låter inte bra. Hoppas verkligen att du haft en lugnare natt denna natten.

Bloggblad sa...

Det skulle bli en lång resa för bara en dryg halvtimmes underhållning... :)

Jag ska kolla in tipset med bikarbonat, det kan man ju städa annat med, så varför inte lungorna?

Cicki sa...

Camilla: Natten har varit mycket bättre. Svettats som ett tok men inte hostat ett dugg. Kan det vara bikarbonatet som funkat. Testade ju det.

Bloggblad: Vet inte om det är bikarbonatet som funkat men är mycket bättre i hostan idag. Det märktes redan igår kväll när jag slötittade på mellon. Bikarbonat kan tydligen vara bra till det mesta....:-)