lördag 28 september 2013

Tillklippningsbord

 När vi skulle vara med på bakluckeloppisen, för någon månad sedan, behövde vi ett bord. Att det skulle vara hopfällbart var ett måste, för att kunna fraktas. Vi kom på idén att ett tapetbord kanske inte var så dumt. Så efter att surfat runt på nätet så hittade vi ett på Rusta som verkade bra. När vi sedan tittade på det i verkligheten så passade det oss bra.

Det var inte så dyrt, men för 300:- ville vi ju inte bara köpa det och eventuellt använda bara en gång. Då kom sambon på att jag kunde ju ha det till tillklippningsbord. Jag började mäta runt i lägenheten för att se vart det skulle få plats. Det var ju ändå tre meter långt. Köket var ett möjligt alternativ.

I fredags invigde jag bordet genom att montera upp det i köket och rita av ett Burdamönster. Det funkade bra, men blev väldigt trångt, så jag var tvungen att monter ner det när jag var klar för kvällen, annars hade vi inte fått plats att göra frukost idag.

Så när jag monterade upp det idag så testade jag med att göra det i hallen. Och det blev helt perfekt. Vi kommer förbi för att gå på toa och till de andra rummen, plus att jag kan gå runt bordet när jag jobbar. Jag kan också låta det stå i några dagar utan att det stör alltför mycket. Det är ju toppen.

När jag klippt till mindre saker som kuddfodral, kassar och väskor har jag kunnat göra det på strykbrädan, som är rejält tilltagen. Men gissa hur perfekt det är nu att jobba med tre meter jeanstyg och att kunna bre ut sig ordentligt. Förr hade jag fått legat på golvet för att rita mönster eller klippa till större tyger. Gissa hur skönt det här är för en värkbruten kropp. Bordet är lite för lågt. Men det är perfekt ändå. Och när jag fäller ihop det, får det plats under sybordet tills nästa gång jag behöver använda det. Perfekt!

3 kommentarer:

Camilla sa...

Det låter ju jättebra. Krupit på golvet och ritat av burdamönster har jag gjort många gånger, även om det var några år sedan senast. Det är jobbigt även om man inte har en värkbruten kropp. Det låter mycket bättre med 3 meter bord att stå vid, som dessutom kan trollas bort efteråt.

granntanten sa...

Toppen! Du har gjort ett kap som jag ser det - så väl med bordet som med sambon 8-)

Cicki sa...

Camilla: Dels är fördelen att slippa ligga på golvet och jobba. Men den stora fördelen känns som att nu kan jag jobba på och dessutom låta det ligga kvar när jag gör något annat utan att det ska vara ivägen. Eller en katt som rejsar över mönsterpapperet....:-)

Granntanten: Visst har jag....:-)