lördag 28 september 2013

Idoljuryn

Vi har tittat på Idols alla säsonger. Mycket för att musik är ett av våra stora intressen. Men också för att det är så roligt att se dessa duktiga ungdomar. Det jag inte gillar med Idol är att det verkar som de ska putta in alla i samma musikfack. De säger att var och en ska utveckla sin egen stil, men när så sker får ungdomarna kritik. Vad jag kan minnas så är det enbart en vinnare som det gått bra för och det är Agnes. Alla andra som finns kvar i musikvärlden idag har befunnits sig bland de övriga tolv platserna. Mina egna idoler från de här åren är Amanda Jensen och Linnea Henriksson. Båda två har vågat bejaka sina egna stilar och det har givit resultat.

Men nu var det egentligen inte det jag ville ta upp. Utan det är Alexander Bards medverkan i Idoljuryn. Alexander Bard har aldrig varit någon idol för mig. Han har mest varit en obetydlig fjant med dålig klädsmak, i mitt tycke. Däremot verkar han själv tycka att han är en modeguru. Det får stå för honom.

Det jag reagerar på och blir så arg för, är hur han behandlar Idol-deltagarna. Om han tycker någon är bra så är det OK. Oftast väldigt svulstiga uttryck, men ändå OK. Men när det är någon eller något han inte gillar så är det som om han går in för att göra ner dem.

Kritik ska vara rättvis och konstruktiv. Inte påhopp och elakheter. För det är vad A B är, elak. En sur och elak liten gubbe med ett alldeles för stor ego. Fattar han inte vad han gör. Här är det unga människor som försöker leva ut sin dröm att få hålla på med det de älskar mest av allt. Då ska de inte behöva höra att de ser ut som strutsar och pelikaner på scen. Eller att de sjunger som kråkor. Jag minns inte allt vad han vräker ur sig. Jag vet bara att man får känslan av att A B försöker knäcka dessa ungdomars självkänsla.

Dessutom känns det som att han får någon form av tillfredsställelse av det. Han ser så självgod ut efteråt när han fått vräka ur sig en massa elakheter. Nu kommer säkert någon att säga att jag gör samma sak mot A B som han gör mot ungdomarna. Det är möjligt att jag gör det och det står jag i så fall för. Men han är tillräckligt gammal och erfaren för att klara av det i så fall. Det är inte ungdomarna han hoppar på.

Det är tur att "Baggarna" sitter bredvid och försöker tona ner elakheterna och uppmanar ungdomarna att inte bry sig om vad Barden säger. Bort med honom från juryn och in med en kunnig och vettig jurymedlem till nästa säsong.


3 kommentarer:

mona sa...

Ja han ska väl inte säga så mycket,hur ser han ut själv?
Och Army of lovers risiga och smaklösa bidrag i mellon?!!
Att han inte skäms att ställa upp med sån smörja.Men det blir väl bättre Tv att ha med en sån elak gubbe.

KB sa...

Instämmer till 100%. Alexander Bard är anledningen till att vi INTE tittar på Idol.

Cicki sa...

mona: Hans äventyr med BWO har inte heller imponerat.

KB: Synd att han förstör ett helt program.