lördag 24 augusti 2013

Lila tröja

Nu har jag sytt en ny tröja till mig. Jag har aldrig varit med om en enkel tröja som tagit så lång tid att sy, trots att det är enbart axelsömmar, sidsömmar och en fåll nedtill.

Jag var ute efter en liten slarvig och sliten stil. Men för en perfektionist är det rätt svårt. Så jag har sytt, tråcklat, sprättat upp, klippt om. Ja, det var nästan så det inte höll på att bli en tröja till slut. Men nu är den klar och jag är jättenöjd. Jag är mest orolig för hur de osydda ställena, hals- och ärmringningarna ska klara en tvätt. Som en obotlig optimist så är jag rätt säker på att det ska gå bra.

7 kommentarer:

mona sa...

läcker färg,den skulle passa mig fint.

granntanten sa...

Klart att det blir bra .... ser finfin ut. Vacker färg dessutom.

Cicki sa...

Mona: Tack, fast den är egentligen knallila, men jag fick inte till färgen på bilden.

Granntanten: Självklart blir det bra. Man måste tro på sig själv....:-)

Cina sa...

Fn! På bilden ser den blå ut, samma blå färg som jag har på min "bröllopsklänning" till Största Systerns giftermål.

Cicki sa...

Snygg blåfärg på din klänning. Min tisha är egentligen knallila men jag fick inte till färgen med kameran. Vi får ses någon gång så jag får visa dig den....:-)

Så spännande med bröllopet. Det börjar bli din grej nu.....:-)

På Selmas gata sa...

Snygg! Vu brukar ju kanske inte ha riktigt samma smak du och jag men den här tyckte jag var jättefin! Håller med om att den såg koboltblå ut, men lila är ju ännu snyggare. Hur gick det på loppisen?

Cicki sa...

Selma: Det är ju viss åldersskillnad mellan oss så det vore nästan knepigt om vi hade samma smak....:-)

Det gick inte speciellt bra på loppisen. Det var för lite besökare på hela loppisen. De vana loppisförsäljarna trodde det berodde på det fina vädret. Folk gjorde annat i stället. Plus att det var flera stora loppisar i gång i närområdet. Men det var en kul grej och vi kan tänka oss göra om det till våren eller något sånt.