måndag 19 augusti 2013

Dagens aktiviteter

Nu har jag och sambon varit ute på en riktig shoppingrunda. Vi kände att vi måste dela upp handlingen på två dagar eftersom det var en massa extra vi behövde fixa inför loppisen. Till loppisen har vi köpte ett tapetbord på Rusta. Det är tre meter långt, så tanken är att jag även ska kunna ha det som tillklippningsbord vid behov. Det är hopfällbart så det blir bara som en större portfölj när man packar ihop det. Lagom att ställa in i klädkammaren eller någon annanstans.

Elvis har också fått en ny kattlåda. Vi har kommit på honom med att kissa och bajsa i soffan på sista tiden. Så vi har funderat över hur det kan komma sig. Tills vi kom på att kattlådan i sig är väldigt gammal och det varit svårt att göra ren den ordentligt eftersom plasten varit sliten. Dessutom läste jag någonstans att katterna är inte så förtjusta i lådorna med "hus" eftersom lukten stannar kvar där inne. Vi har haft en "huslåda" och det är så länge sedan att vi hade hundarna också. Vi skaffade den eftersom hundarna var galna i att ta kattbajsarna och släpa ut på hallmattan och ligga och gnaga på dem. Inte speciellt kul. Nu ska vi se om det Elvis gillar den här lådan bättre. Det är en gammal hederlig öppen kattlådemodell.

Vi har också varit och fixat växel tills på söndag. Då hamnade vi i dessa funderingar om man kan gå in på banken och växla till sig mynt, nu för tiden. Det kan man, i alla fall på Handelsbanken och det kostade inte ett öre. Det kostar heller inget att sätta in pengarna igen, om man har konto. Jag har alltid haft Handelsbanken som min huvudsakliga bank, ända sedan jag blev vuxen. De har aldrig gjort mig besviken. Jag har även ihop det med Ica-banken som jag också är nöjd med. Men det är lite svårt att växla kronor och tior hos dem.

Nu ska jag snart gå och träna för första gången på Korpens Gym. Få se hur det blir. Jag har i alla fall ambitionen att sköta det ordentligt. Eftersom jag är en snål jäkel  försiktigt i ekonomiska frågor så kommer jag självklart att utnyttja gymkortet till max. Mitt motto är att man ska ha valuta för pengarna.

4 kommentarer:

Camilla sa...

Lycka till på loppisen. Ska bli spännande att höra hur det går.

Cicki sa...

Camilla: Efter en koll på långtidsprognosen så verkar ju vädret lovande iaf....:-) Det ska faktiskt bli jättekul. En helt ny erfarenhet.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

här finns knappt banker med pengar alls

Cicki sa...

Hannele: Jag fattar ju varför det är så eftersom jag jobbat i butik och levt med rånrisken. Men man kan inte plocka bort all kontanthantering.