onsdag 28 augusti 2013

Nytt hos oss

 Här händer det grejer. Sambon har dragit in lite pengar, plus att vi sparat ihop en del sedan i våras. Dessutom är sambon en fena på att sitta på olika auktionssajter och hitta bra saker för billiga pengar. Det gjorde bland annat att vi kunde köpa vår nygamla soffa.

Idag har vi varit och hämtat en nygammal plattTV. Vi har en HD-box sedan några månader, så den gamla tjockTVn kändes rätt trist. Nu har vi köpt det som stod på vår viktigaste önskelista. Så nu kan vi börja spara igen för andra önskemål som kan dyka upp, t ex vinterdäck.

Nu har keramiklampan, som vi fyndade på loppisen på försommaren, hamnat på rätt plats. Vi behövde fundera lite innan vi var säkra på vart den skulle hamna. Den lyser otroligt fint där inne i hörnet.

En bild från loppisen får ni också. Allt fotat med vår nyinköpte begagnade kamera.

9 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Jag beundrar dig och din sambo som
kämpar och står i för att få ihop pengar till saker ni vill ha.
Nu är jag lyckligt lottad och har lite pengar på banken och detta därför jag och mitt X sålde vårt rad-hus och vi har skapliga pensioner. Tack vare detta kan vi resa och i viss mån köpa något som vi önskar. Men för min del har det inte alltid varit så, därför kan jag förstå hur du känner det. Pengar är inte allt - sägs det - men det är trevligt att ha och
underlättar tillvaron.
Du låter så nöjd i ditt inlägg och jag gläder mig med dig.
Ha det bra.
Kram Viola

Cicki sa...

Viola: Jag är väl en rätt nöjd person av mig, försöker hitta det positiva i livet. Men visst hade jag väl önskat att vi hade lite mer pengar att röra oss med. Jag längtar ju bl a efter att få resa. Men inget blir bättre av att gå omkring och gräma sig över att det är som det är. Pengar är inte allt.....men det ger en viss frihet i alla fall.

Shirouz sa...

Vad skönt det är att kunna unna sig lite och inte behöva tänka stenhårt på budget :) Jag har fortfarande min tjock-tv kvar, tror att jag är den enda i min bekantskapskrets, men den fungerar ju fortfarande och snålänning som jag är så kan jag inte med att kasta ut den förrän den gjort sitt. Samtidigt retar jag mig ibland på att den tar upp så mycket plats och att Styre använder den som språngbräda med ojämna mellanrum...

Cicki sa...

Shirouz: Elvis har ju också använt tjockTVn som språngbräda upp på bokhyllan där han brukar ligga och sova. Så vi undrade lite stilla om vad som ska hända nu. Inatt vaknade jag av att en massa filmfodral, som hamnat på en papp, ramlade i golvet. Elvis hade den där minene: "Vadå, jag har väl inte gjort något!". Så jag gissar att han försökte hitta en ny hoppväg......:-)

Ja, det härligt att kunna unna sig lite, även om känner att jag skulle vilja unna mig mer. Men det kanske kommer.....:-)

Cicki sa...

Shirouz: På en pall, var det fodralen hamnat. Ingenting annat. Och så gillar jag ordet "snålänning".....:-)

TjockMorsan sa...

Att behöva vända och vrida på slantarna vet jag hur det är. Så när man väl hittar en möjlighet att unna sig något extra, så uppskattar man det rejält. Det behöver inte vara sprillans nytt, att fynda bättre begagnat är jätte kul och dessutom miljövänligt. ;)

Är glad för din skull! :)
Kramis!

Fina Fiona sa...

Det är sådana här inlägg som man behöver när man strävar på. Jag blir så gal d för er skull och just att det är lite begagnat =). Min "nya" cykel som jag köpte på blocket för 600:- är mitt lyckligaste köp just nu.
Felfri och snygg och MIN!

Kramkram

Camilla sa...

Så fin lampan blev på väggen. Skönt att kunna fixa både det ena och det andra när det dessutom inte kostar så mycket. Blocket och liknande är superbra. Ni är duktiga på att vända och vrida på slantarna men skönt att ni får några kronor över numera så att ni kan "unna er" lite skoj saker.
Hoppas att det gick bra på loppisen.

Cicki sa...

Tjockmorsan: Bra begagnat är toppen.

Fiona: Har funderat på det här med cykel. Min blev ju stulen för massor med år sedan. Jag vet inte om jag klarar att cykla längre. Det där med balansen.

Camilla: Lampan blev väldigt lyckad. Visst är det bra med begagnatsajter.

Loppisen gick inte speciellt bra. För bra väder och konkurrens från flera andra stora loppisar i samma område. Men det var en kul grej som gav mersmak....:-)