fredag 26 april 2013

Spontanshopping

Jag har fortfarande inte vant mig riktigt med att ha pengar. Idag höll jag på att rota bland alla tyger för att hitta ett bra foder till jackan jag håller på att sy. Eftersom det är pingvinärmar så måste det vara rejält med bredd.

Till slut så kommer sambon och säger att vi åker ner på stan och köper mer tyg. Ja visst ja, så kan man ju göra. Det blev även ett besök på apoteket när vi ändå var på stan. Där fyndade jag min ansiktskräm för halva priset. Sedan fortsatte vi till Plantagen där de sålde ut 6-pack penséer. Tre stycken för en hundring. Jag köpte även en nostalgiblomma, en sådan som alltid fanns hemma hos mamma. Hon hade alltid så fina Streptokarpusar (kornettblommor).

Det är nog bra att jag fortfarande har ett spartänk, annars vore risken stor att jag shoppade loss alldeles för mycket.

10 kommentarer:

På Selmas gata sa...

Men vad skönt att få känna den känslan!! När man fått uppleva motsatsen så gläds man extra om man kan unna sig saker. Jag har läst lite om att din sambo fått vänta väldigt länge och att ni fått kämpa massor för att få ihop det!

När jag blev sådär sjuk och allting rasade så var sonen cirka ett halvår. Sambon fick då gå hem och ta över föräldraledigheten och jag blev sjukskriven. Så då fick vi leva på fp och min låga sjukpenning (hade ju pluggat innan) och det var riktigt kämpigt stundvis trots att vi levde sparsamt. Vi fick ringa och skjuta upp räkningar bland annat, beta av det viktigaste först. Det var ingen höjdare, vi är ju båda så noga med att betala räkningar i tid, inte ta lån, etc.

Men nu var vi i en situation vi inte kunde påverka och när sedan FK hörde av sig eftersom jag tydligen fått dubbla utbetalningar en kort period precis i den vevan jag blev sjuk. De medgav att det var de som klantat sig men att jag borde ha märkt detta. Jag minns knappt den tiden... Iaf så drog de in halva barnbidraget under en lång tid (som avbetalning) så att vi fick det ännu mer kämpigt och så Csn på det då, dit måste man ju numera betala oavsett om man har jobb eller ej. Ja det var en mycket tung tid. I jämförelse med det så känner vi oss "rika" nu när sambon iaf jobbar... Såhär trodde jag inte att mitt vuxna liv skulle vara, så lite man vet egentligen om vad som ska ske i livet...

Cicki sa...

T: Ja, även om vi inte på något sätt är rika nu heller så är det en enorm skillnad. Vi sitter ju fortfarande och betar av på en ICA-kredit men den styr vi rätt mycket över själva så det känns inte betungande. Man uppskattar verkligen vad man har när man gått igenom samma som ni och vi gjort. Jag blir chockad ibland när jag hör folk som har 40-50 000 i månaden och inte får det att gå ihop ändå.

Anonym sa...

Whаt's Taking place i am new to this, I stumbled upon this I'νe discοvered It аbsolutely useful and it
has aіdеd me out loads. I'm hoping to contribute & help different customers like its aided me. Good job.

Here is my blog post: Full Article

Anonym sa...

What's Taking place i am new to this, I stumbled upon this I'vе ԁіѕcovеrеd Ӏt absolutely uѕеful
аnd іt has аided me out lοads.
I'm hoping to contribute & help different customers like its aided me. Good job.

Feel free to visit my page; Full Article

Annika sa...

Härligt att kunna unna sej! Men spartänket tror jag alltid kommer att finnas kvar.

Camilla sa...

Spartänk eller inte, det sitter nog i generna (eller var det nu sitter). Det kommer du nog alltid ha kvar och det är ju bra. Jag är också sådan att jag blir glad för fynd, gärna återanvänder och shoppar (oftast) inte i onödan.
Man blir ju rik på små utgifter, inte stora inkomster.

Hoppas att jackan blir bra efter allt jobb som du lägger ner på den.

Cicki sa...

Annika: Visst är det så. Du har också det där spartänket har jag märkt....:-)

Camilla: Så sa alltid min mamma, att det är inte på de stora inkomsterna man blir rik utan på de små utgifterna. Det har jag nog alltid levt efter, mer eller mindre iaf.

Annika sa...

Jo, spartänket finns definitivt här också! Även om vi inte har det lika knapert som ni haft det så har vi inga höga inkomster, och det gäller att planera sina inköp. Jag är väldigt noga med att vi aldrig ska gå på minus, har stenkoll på vår ekonomi. Jag blir beklämd när jag ser program som "Lyxfällan" och förstår inte hur folk kan hamna i de situationer som de gör - för det är ju faktiskt folk med bra inkomster som ändå lever långt över sina tillgångar. Jag fattar inte?!

Cicki sa...

Annika: Ja, man blir verkligen chockad över hur en del hanterar pengar.

På Selmas gata sa...

Svarade i min egen blogg men länkar även här till pallen du frågade efter. Den heter Molger, kostar 199 kronor och finns både i björk och mörkbrun, kanske var därför du inte såg den?

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10241462/#/90241463

Hoppas det hjälpte!