tisdag 23 april 2013

Typix

Jag har en ful ovana när jag syr. När jag ska renklippa sömsmånerna så har jag oftast tyget i knät. Det är inte bra. Man kan klippa fel då. Vilket har hänt nu. Idag upptäckte jag att jag klippt ett stort jack mitt bak på ryggstycket på sommarjackan jag håller på att sy. Det är så klumpigt att det är inte klokt åt det. Samtidigt som det är så typiskt mig att göra en sådan sak.

Jag gjorde en liknande grej för många år sedan. Då var det en ärm som rök. Jag hade sytt en tredelad dress, byxor, kjol och lång jacka, perfekt för en konferenshelg. Då gjorde jag som sagt var också en felklippning. Den gången i ärmen, strax ovanför manschetten på jackan. Då kunde jag dölja det med att sy lite applikationer i ett guldtyg, som blev en dekoration istället för ett felklipp.

Det är nog inte så lyckat att dölja hålet i en sommarjacka med guldtyg. Som tur är har jag mycket tyg kvar, så jag väljer att sprätta isär allt och klippa ett nytt bakstycke. Tyvärr så är det mycket sömmar eftersom jackan har pingvinärmar. Men det är nog det bästa alternativet ändå. Det gamla bakstycket kan jag använda till foder i huvan och lite annat smått och gott, som jag inte klippt till än.

För övrigt har jag lärt mig sy snygga bälgfickor idag. Jag syr inte på dem förrän det nya bakstycket är på plats så jag kan prova ut ordentligt vart jag ska sätta fickorna.

4 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Meeeeen Cicki, nu får du sluta klippa i knät. Tur att du har mycket tyg och att du kan kan använda "håltyget" till annat.

Cicki sa...

Ruta Ett: Gissa om jag blir trött på mig själv. Nu har jag sprättat isär allt, så jag får klippa och sy om imorgon.

Camilla sa...

Attabulingen, säger man då!

Tur att du har mycket tyg kvar så att skadan går att reparera.

Cicki sa...

Camilla: Kul uttryck. Det har jag aldrig hört förr.....:-)