tisdag 30 april 2013

Min nya sommarjacka

 Nu är äntligen min nya sommarjacka färdig. Jag är så otroligt nöjd. Det var länge sedan som jag sydde något liknande. Det har inte varit så kul att sy kläder sedan jag blev så tjock. Men nu känns det bra igen.

Jag hade ett grundmönster för modellen och  storlekens skull. Sedan har jag lagt till detaljerna själv.

Jag har valt att ha den med både knäppning och dragkedja. Knäppning för att jag vet att det är det jag mest kommer att använda. Men ibland kan det vara bra att kunna dra igen även en dragkedja, kanske om det blåser t ex.

Det blev en huva för att kunna dra upp om det regnar. Samtidigt är det en snygg detalj. Jag valde ett enfärgat bomullsfoder, eftersom bomull värmer mer än ett taftfoder. Jag är så nöjd också för att det är en jacka jag inte ser tjock ut i.

Jackan är nu också invigd och använd vid dagens handling.

Väskan som ska vara till blir klar idag. Det är kanske en timmes jobb kvar på den.
 Här har vi den omtalade bälgfickan som jag ville ha och inte kom på hur jag skulle sy den på bästa sätt. Det löste sig till slut genom lite googling.

8 kommentarer:

engelsson sa...

Fy fasen vad snygg..bra jobbat..

Bloggblad sa...

Glada färger! Bra gjort! Är tyget vattenavstötande, undrar jag som blev dyngsur bara på en kvart vid vårsjungandet i kväll... Alltså, jag lyssnade bara under paraply som inte förslog.

Fina Fiona sa...

Wow! Vilken snygg och lite uppkäftig jacka. Man blir så glad av att se dig med den. Helt klart en toppen jacka...kram

Cicki sa...

Engelsson: Det var jättekul att sy den....:-)

Bloggblad: Jag har inte en aning. Det är ett batikfärgat tyg som Ali hade med sig när han kom från Ghana. Han var ju tvungen att åka dit för att söka om för sitt uppehållstillstånd. Och då tänkte han på lilla mig. Fodrade den med bomull i stället för taft. Det kanske hjälper lite mot skyfall.....:-)

Fiona: Tyckte alla andra var så bruna, svarta och gråa idag på Willys. Jag lyste säkert upp hela butiken. Numera kan jag kalla mig en färgstark kvinna....:-)

Cina sa...

Snyggt Cicki! Duktig du är! Det är roligt att ha ngt som inte alla andra har. En glad-jacka!!!!! Kram!

Ruta Ett sa...

Det är ett fantastiskt vackert tyg och jackan är superläcker.
När man själv har starka färger på sig så blir alla andra beige och grå. Då önskar man att fler vågade vara lite färgglada - själv blir jag glad av att ha starka färger på mig och kanske glädjer man andra också. Du gör det i alla fall!

Cicki sa...

Cina: Tack. Så var det förr när jag sydde mer av mina egna kläder, att jag var ensam om dem.

Ruta Ett: Visst blev den bra. Nu är jag inte bara en storartad kvinna, jag är även en färgstark kvinna.....:-)

Din jacka är också så härlig med färger som passar dig perfekt.

Camilla sa...

Härlig jacka i glada färger. Jag har ju sett bilderna på fb :)
Hoppas att du får mycket nytta av jackan... eller nej förresten, hoppas att det blir varmt så att vi inte behöver jackor snart.