torsdag 11 april 2013

Nattligt arbete

Inatt har jag faktiskt sovit bättre än på länge. Jag fick sova 5½ timme innan jag var upp första gången. Andra gången jag var upp måste jag varit väldigt torr i munnen. Helt plötsligt inser jag att jag står och borstar tänderna mitt i natten. Nog för att jag tycker det är viktigt med bra tandhygien, men man behöver ju inte överdriva.

Man känner sig rätt dum när man rätt ut mot sig själv i spegeln frågar vad man håller på med.

I alla fall så vaknade jag någorlunda pigg och utvilad en timme innan klockan skulle ringa. Om det berodde på att jag fått sova mer ihållande eller om det var ett utslag av nattborstning vet jag inte. Nu ska jag snart iväg på vattengympan i alla fall. Tänk på att jag numera är en mycket upptagen och hälsofreakande kvinna.

4 kommentarer:

På Selmas gata sa...

Haha, jag kan se det framför mig när du står och borstar tänderna mitt i natten:)

Jag har visst plågat min stackars familj med flera nattliga utflykter under uppväxten har jag hört. En gång satt jag tydligen på köksbordet och plockade i saker i en osynlig korg samtidigt som jag irriterat förklarade att jag minsann hade massor att göra:) Kanske gjorde det susen att aktivera sig lite mitt i natten om du nu fick sova så bra för övrigt?:)

Har också haft problem att glömma ta extra medicin när jag någon period haft det. Jag har annars en dosett och så tar jag morgon och kvällsmedicinen därifrån, men mitt på dagen... Kan det hjälpa med någon lapp upptejpad vid spiselhyllan? det brukar jag köra med i bland. Ser ju inte så snyggt ut men jag brukar iaf se den då. Alternativt ställa mobilen på en viss tid kanske? Svårt det där...

Kram från ett regnigt Kungälv

Cicki sa...

Selma: Många har nog ett nattligt aktivt liv som ger sig uttryck på olika sätt.....:-)

Mobilen har jag inte tänkt på. Det var ju ingen dum idé. En medicinmobil istället för mat-och sovklocka....:-)

Bloggblad sa...

Jag har blivit väldigt torr i munnen senaste året, vaknar ofta att det känns som läskpapper runt tungan. Säkert är det för att jag har tränat bort att ligga och bita och gnissla tänder, då ligger jag och snarkar med öppen mun i stället.

Men det finns en spray på apoteket som ger mer saliv - går snabbt att spraya i halvvaket tillstånd.

Cicki sa...

Bloggblad: Tack för tipset. Det kanske är något att testa. Nu har jag en tablett som heter Xerodent. Den får jag på recept. Den ökar saliven också. Sedan dricker jag mycket vatten också.