fredag 12 april 2013

Flitiga Cicki

Nu känner jag mig så nöjd med mig själv. Det har varit en dag när jag fått undan en massa olika småsaker. Nu hoppas jag bara att den oäkta hälften åtar sig kvällens matlagning, för jag orkar inte.

Jag har planterat om två orkidéer och hoppas nu på nya fina blommor. Jag har skolat om en massa småplantor från såjord till riktig blomjord. Om allt blir som planerat kommer vi att ha två sorters tomater, röd chili och tre olika sorters paprika på balkongen. Synd bara att den är så  liten, annars hade det kunnat bli mer.

Sedan jag slutade röka har jag fått en ny last, en betydligt nyttigare och billigare sådan. Jag har fått ett sug efter torkade äpplen. Så idag har jag även skalat och skivat ett kilo äpplen som nu ligger på tork. Det brukar bli minst ett kilo i veckan, ibland mer. De ska vara tunt skurna så de blir som knapriga äppelchips. Mums.

Apropå rökstopp, så är det ett mindre h-vete med lukter numera. Jag har alltid haft ett väl utvecklat luktorgan. Gissa hur det är nu? Allting stinker! Jag kan inte använda vårt gamla vanliga sköljmedel för jag tycker det luktar billigt pigvatten, typ 4711. Hela huset stinker av olika matlagningsodörer. För att inte tala om hur det luktar i hissen. Gammal svett och rök!

Nu ska jag sy klart två kuddar så jag kan fota och lägga ut dem imorgon.

4 kommentarer:

AprilSus sa...

Kan inte låta bli att dra på smilbanden lite igen kännande när du beskriver alla obehagliga dofter du nu känner.

Jag hade nästan glömt bort hur irriterad jag själv var av samma orsak när jag slutade röka för sisådär 12 år sedan. Att det skulle påverka luktsinnet visste jag ju, men jag trodde nog att det skulle vara på ett trevligt sätt och så var det verkligen inte.

Kan ju trösta dig med att det blir bättre, men någon förstärkning av det som är väldoftande vet jag inte om jag upplevt?

Ha en fortsatt fin helg!
Kramisar!♥

Ruta Ett sa...

Jag minns när jag slutade röka för ca 100 år sedan, att jag fick sån hosta. Det var flimmerhåren i luftstrupen som vaknade till liv, men det var väldigt irriterande.

Camilla sa...

Torkade äpplen är gott. Jag gillar dom både som dom är men också att lägga dom i frukostgröten eller i filen.

engelsson sa...

Ja huua för en massa konstiga dofter..jag har tyvärr i hela mitt liv haft en sjusärdeles utmärkt luktorgan..så jag lider med dig..kram