torsdag 11 april 2013

Det man inte minns glömmer man

Jag har alltid tyckt att Skalman är en läcker typ. Väldigt cool, om man så säger. Just nu är jag väldigt avundsjuk på honom och skulle gärna vilja ha en mat-och sovklocka. Jag som numera inte ens äger en vanlig klocka.

Varför då detta behov? Jo, i och nya mediciner så ska jag ta en tablett mitt på dagen. Det har jag aldrig behövt tidigare. Det är morgon och kväll som gällt och det har fungerat. Det är så att jag får inte ta min hjärtmedicinen i samband med att jag tar magmedicin. Det ska vara minst två timmar emellan. Och eftersom jag tar min magtablett på morgonen så måste jag ta den lilla hjärttabletten mitt på dagen. Tänkte då att det funkar ju bra om jag tar den till lunchen. Det lät ju bra. Om man bara hade ett någorlunda skapligt minne.

Min syster föreslog att jag skulle skaffa en dosett. Men en sådan hjälper ju inte när jag ändå glömmer det där stackars ynka pillret. Då tänkte jag att om jag ställer burken mitt på köksbordet kan jag väl inte glömma? Nu är det ju så att vi använder vårt köksbord till mycket mer än att äta på. Just nu driver vi upp en massa småplantor där, för att inte tala om all reklam som hamnar där. I allt detta försvinner medicinburken. Och det är nu jag skulle vilja ha en mat-och sovklocka, som pinglar och säger åt mig när det är dags att svälja den bittra medicinen.

Jag får nog skaffa ett senilsnöre och ha burken hängades runt halsen. Eller har någon annat ett bättre förslag?


2 kommentarer:

Camilla sa...

Att lägga in larm i mobilen, kan det vara en idé?
Det är ju hopplöst att komma ihåg sånt där mer än första dagen.

Cicki sa...

Camilla: Jag fick samma tips av en annan så jag har nyss lagt in ett återkommande larm varenda dag. Få se nu om det funkar.