onsdag 3 oktober 2012

Surgubbe

Sambon och jag har nyss varit och veckohandlat. När vi kommer tillbaka hem så står det några grannar och väntar på hissen. Bland annat är det en man och hans fru som står där och väntar. Jag känner att jag blir alldeles het av ilska bara av att se honom.

Varför då, kanske du undrar? Helt enkelt för att han är en mycket otrevlig och ouppfostrad man. Dessutom är jag helt övertygad om att han är rasist. Då kanske du undrar hur jag kan se allt detta på honom?

Vi har bott i det här huset i sex år. På hela den tiden har han aldrig hälsat. Vi har hälsat, men han har inte hälsat tillbaka. Utan bara blänger surt. Det är så ouppfostrat så det är inte klokt åt det. Hans fru brukar hälsa när han inte är med. Men är han med så hälsar inte hon heller. Han är en riktig surgubbe utan vanligt folkvett.

Varför jag då är så övertygad om att han är rasist? Helt enkelt för om det är grannar i hissen som har utländsk bakgrund så kliver denna mannen inte in i hissen. Då väntar han på nästa.

Jag känner att jag fortfarande är så arg att nästa gång jag ser honom kommer jag att inte kunna tiga. Jag kommer fråga honom rätt ut varför han inte kan uppföra sig som folk. Det ska bli intressant att se hur det blir. Jag lovar att berätta hur det går.

7 kommentarer:

Annika sa...

Jag hoppas du ser honom igen snart :-). Jag vill veta sen hur det gick :-).

Cicki sa...

Annika: Jag lovar att ni ska få vet. Dessutom längtar jag också efter att träffa på honom snart igen. Helst imorgon. Kanske ska stå på pass när han kommer hem från jobbet vid femtiden......:-)

Spader Madame sa...

Oj, så jäkla tufft av dig. Jag vill också höra vad han svarar! Är han gammal? Gubbe som gubbe, jag vet... men du förstår!

Junebacken! sa...

Åh gud, jag blir arg bara av att läsa det du skriver, så jag förstår verkligen din ilska, du som behöver stå ut med honom irl.
Att bara ha mage att inte hälsa och att inte kliva in i hissen för att där finns människor med utländsk bakgrund, jag baxnar!!
Det är ju rätt mycket på tapeten just nu med invandrarfrågor pga detta med böneutropet. Jag tycker att det är skrämmande hur vissa människor resonerar.
Jag är också jättenyfiken på hur han kommer att reagera när du ställer honom mot väggen, heja heja!! =D
Kram

Cicki sa...

Spader: Vi får väl se om jag vågar eller om jag fegar ur. Jag är ju en rätt snäll person egentligen.....:-)

Gubbe och gubbe, i din ålder kanske....:-) Nej lite äldre är han nog. Skulle gissa att han fyllt 50. Men en del är födda som gubbar.

June: Jag såg att du fått några rätt knepiga kommentarer ifrån en kille på FB ang inlägg om böneutrop. Precis som att vi skulle tvingas bli muslimer bara för att man tillåter böneutrop en gång i veckan.

Beppan sa...

Följer med stort intresse fortsättningen på din berättelse om surgubben!!
Heja heja!!

Cicki sa...

Beppan: Jag har tyvärr inte stött på honom något mer ännu....:-)