lördag 23 juni 2012

Melinas treårspresenter

 Vi var mycket politiskt inkorrekta, ur ett genusperspektiv, när vi valde födelsedagspresenter till Melina. Hon fick en docka, en kasse fylld med dockkläder, en docksäng och några böcker. Tanken var väl att när lillebror kommer senare i sommar, så kan hon ha en egen liten baby att pyssla med.

Tyget till kassen lär en viss Trebarnsmamma känna igen. Kassen blev mycket populär och bars runt på armen.
 Dockan fick jag av bästa vännen U. Hennes dotter har haft den först och så har jag sytt kläder till den. Här har vi kjol och blus och mamelucker som sitter under kjolen.
 Byxor och blus.
 Långklänning eller nattlinne. Det är bara att välja själv. Fantasin får avgöra.
 80-talsbruden i tights, polo, väst av fuskpäls inkl pannband och en liten tyllkjol till det.
Jeansdress eller något liknande i alla fall.

5 kommentarer:

Moster Ma sa...

Så ljuvliga presenter!

Cina sa...

Så fint du sytt!

Camilla sa...

Så gulligt tyg med Lilla Anna på. Jag förstår att den kassen blev populär.

Cicki sa...

Moster, Cina och Camilla: Det var vansinnigt roligt att sy dessa dockkläder. Jag hade inget mönster utan komponerade själv. Passformen är väl sisådär på en del saker men det tror jag lilla fröken struntar fullständigt i. Fast det ska inte bli någon försäljningsgrej för samtidigt som det var kul så var det jobbigt för fingrar och ögon med allt det pyttiga. Och det tog en sjujäkla tid att göra det.....:-)

Trebarnsmamman sa...

Haha, ja det tyget känner jag igen...tror lilla E hade det som gardiner ett tag innan det hamnade i tyglådan i väntan på att återanvändas...superfin kasse blev det :)