torsdag 21 juni 2012

Dagens shoppingrunda

Efter alla år som butiksanställd så har jag lärt mig att värsta mathandlingsdagen på hela året är dagen före midsommarafton. Det har varit ett antal gånger man suttit i kassan och inte ens kommit därifrån för raster, trots att det har varit mycket extrapersonal. Ett år satt vi och åt och fikade på plats. Man fick expediera kunderna mellan tuggorna.

Så jag vägrar att handla mat den här dagen. Det gjorde vi igår efter kompislunchen. Då var det relativt lugnt på Willys. Så idag hade vi lite andra ärenden att uträtta. Vi började på loppisen. Vi hade ju alla tyger jag rensat ur, som vi skulle lämna. Man kan ju inte åka därifrån utan att titta lite. Jag tog nog ett stort glädjeskutt när jag hittade Anna Bergenströms bok Kärlek, oliver och timjan. Den har jag spanat länge efter. Nu är min sommar räddad. Jag hoppas jag någon gång även hittar Under olivträdets skugga som hon och dottern Fanny också gjort tillsammans.

Barack Obamas bok har stått på önskelistan ett tag så det kändes också som ett fynd. Plus en Ian Rankin jag inte har. Inte för att jag behövde något mer tyg, men jag tyckte den där färggranna biten (under böckerna) kunde få följa med hem för en tia.

Det var lite folk på loppisen så man kunde strosa där i lugn och ro. När vi sedan kom ner på stan så var det lika lugnt där. Vi till och med hittade en central parkering på en gång. Det var ingen kö varken på bolaget eller apoteket. Jag gissar att alla människor var ute på Coop Forum eller Ica Maxi och bolaget som ligger vägg i vägg med dem. Där ute vill jag inte vara. I alla fall inte idag.

4 kommentarer:

Annika sa...

Vi var också kloka och handlade igår :-).
Härligt med bokfynd! Jag fick Obamas bok i julklapp för 1½ år sen men av nån anledning har jag inte kommit mej för att läsa den än...
Önskar er en skön midsommar!

Inger Marianne sa...

Kram och Glad Midsommar.
Ime

Mångmamma sa...

Jag har också undvikit att handla idag! Minns med fasa mina år i butik inför storhelgerna - inte minst stressen före midsommar och jul! Hua!
Ha en fin midsommar.

Cicki sa...

Annika: Den känns lite spännande. Vi får väl se vad vi tycker, både du och jag....:-)

Glad midsommar till dig och din familj också.

Ime: Ha en skön midsommar du också.

Mångmamma: Har man varit i det kaoset så har man lärt sig vilka dagar man ska handla. Samt att man alltid ska vara vänlig mot kassörskan. Hon/han rår inte för allt annat som händer i butiken. Även om vissa kunder tror det....:-)

Glad midsommar till dig och din familj också.