lördag 11 februari 2012

Värk from hell

När det var riktigt kallt, hade jag fruktansvärt ont. Så jag blev jätteglad när jag några dagar i början på den här veckan kände mig relativt besvärsfri. Med relativt menar jag hanterbar värk. Så var det ända tills igårkväll, när det bara smällde till och värken from hell satte sig i nacke, axlar och nyckelben. Jag kunde inte ens sitta vid datorn utan gick och la mig för att få lindring.

Efter att försökt somna i två timmar så gav jag upp. Jag bad sambon att smörja mig med hästliniment. Det kylde gott och jag kände mig bra. Tillsammans med det och en hel insomningstablett så somnade jag tvärt. Jag tillät mig sova bort halva den här dagen. Kände att kroppen behövde det.

Nu har jag varit uppe i tre kvart och värken har redan satt sig. Inget kul alls. Förmodligen är det vintern som ställer till det. Plus att jag håller på med ett väldigt pyssligt projekt som gör att jag sitter nog väldigt fel. Och för länge, eftersom det är så vansinnigt roligt. Om en dryg månad ska ni få se vad jag gör. Före det går det inte, av viss anledning.

Så idag får det väl bli lite korta stunder med pyssel. Dessemellan får det bli stretchövningar och horisontell vila på värmedyna.

5 kommentarer:

AprilSus sa...

Känner igen det där med att något kul/spännande att pyssla med, så man glömmer bort både tid och rum. Det kan stå en dyrt i form av ökad smärta. Sen gör ju inte vädret det hela bättre. :(

Krya på dig!

Kramis!

engelsson sa...

Usch o huua..vad jag känner igen mig...skickar lite styrka till dig..kram

solveig sa...

Är det en typisk kvinnoåkomma? Har samma, det värker i axlarna, nyckelbenen, konstigt ställe, nacken och händerna. Kanske för att man sitter och pysslar i ensidig ställning. Någonslags spänningsvärk antagligen. Faktiskt det är bättre sommartid! Vi bor på fel ställe den här årstiden..längtar efter sol och värme. Då tar jag en riktigt varm dusch. Kram !!

Mångmamma sa...

Fy vad jobbigt det låter.
Kram

Cicki sa...

AprilSus: Det är ju så när man håller på med något kul. Då glömmer man sig.

Engelsson: Idag har jag tagit det lugnt så det känns rätt skapligt nu.

Solveig: Jag har ju fibromyalgi och det är ju en typisk kvinnosjukdom, även om det finns män som har det. Jag tror också att det är spänningsrelaterat. Plus att kyla gör det värre. Jag skulle gärna flytta till Italien. Där kan det vara rätt lagom varmt och ändå fyra märkbara årstider....:-)

Mångmamma: Det är inte det roligaste. Men man vänjer sig. Tyvärr. För det är något man inte borde behöva vänja sig vid.