tisdag 14 februari 2012

Bästa Valentin-gåvan

I november var sambon till sin rehabläkare för sista gången. Det är hon som varit samordnare för hela hans utredning. Vid det mötet bestämdes det att hon skulle skriva ett samlat läkarutlåtande som vi skulle kunna använda oss av vid kontakten med Försäkringskassan.

Sedan har vi väntat och väntat och väntat. Inte det minsta lilla läkarutlåtande har hamnat i brevlådan. Så i januari började vi söka kontakt. Men det är väldigt svårt att få tag i denna läkare. Hon jobbar bara en dag i veckan på Huddinge, resten av tiden är hon på andra sjukhus i länet. Det finns en telefontid till hennes sekreterare. Det är en halvtimme på morgonen, vissa dagar. Resten av tiden är det telefonsvarare som gäller. Det har vi testat med, telefonsvararen alltså. Så den senaste veckan har vi spånat på att skriva ett brev och hoppas att det skulle komma fram. Eller söka kontakt via arbetsterapeuten som sambon har en mailadress till. Det slutade i alla fall med att sambon ringde igen och pratade med telefonsvararen.

Idag när jag pratade med dottern så frågade hon om vi skulle äta något gott på Alla Hjärtans Dag. Jag skrattade och sa att eftersom jag har tvättstuga hela eftermiddagen och kvällen så får det bli köttbullar och makaronen. Vi hade ju vår kärleksmiddag i fredags när vi kalasade på italienska delikatesser.

När jag pratat klart med dottern så får jag höra att vi fått bästa Valentin-gåvan. Rehabläkaren hade ringt sambon. Hon hade gjort klart läkarutlåtandet för länge sedan. Det har tydligen blivit liggandes hos sekreteraren som glömt att skicka iväg det.

Nu kan vi äntligen gå vidare med en ansökan till FK. Nu ska det äntligen ske!

8 kommentarer:

Mångmamma sa...

Då får vi hålla tummar och tår på att det går lite snabbare i fortsättningen med besked och beslut!
<3

Charlotte sa...

Hoppas, hoppas så innerligt, från hjärteroten, på alla hjärtans dag att det blir bra! Kram

Polargrevinnan sa...

Jag blir arg när det genom slarv ställer till det för människor.Det var ju ett viktigt intyg.
Nu ska du se att det kommer att ordna upp sig.
Det är många som beundrar min bridge-väska. Har lämnar adressen till din hemsida men har talat om att tyget till min väska är slut. Det skulle vara roligt om någon hörde av sig.
Du skrev om värk - värme gör gott i alla fall på mig,
Kram Viola

Cicki sa...

Mångmamma: Nu kan vi äntligen komma igång med ansökan. Kram

Charlotte: Det hoppas jag också, så att vi inte hamnar i sånt där strul som du har. Kram

Viola: Visst blir man trött på sånt. Den här läkarsekreteraren har strulat till det förr.

Vad bra med gratisreklam.....:-) Jag berättar för dig om någon nappar. Jag skulle gärna vara med dig där i Thailand. Ni verkar ha det jättemysigt. Kram

Madde sa...

Åh vad bra!!!
Håller tummarna att allt ska gå smidigt nu!

Cicki sa...

Madde: Det är nog ingen större risk att det går smidigt. Men ett steg närmare är vi i alla fall....:-)

FruViola sa...

UNderbart! Ett steg i rätt riktning=)

Själv gör jag mina försök att glida runt på en räkmacka...än så länge är det bara smör på smörgåsen ;-)

Kramkram

Cicki sa...

Lillviola: Det här året har det mesta gått åt rätt håll för oss. Men det gäller väl att inte utmana ödet. Vi får väl se vad FK har för planer för oss. Kram