söndag 5 februari 2012

Tygskatt

Vi var hos pappa i Uppsala igår. Syster Yster hade kommit från Sundsvall, så vi passade på att ha en liten minisläktträff. Det var mycket trevlig. Pappa hade lagat en underbar fläskgryta som vi smorde kråset med. När vi inte åt så pratade vi. Min syster och jag är extremt duktiga på att hålla låda. Pappa är inte så dålig han heller, så det finns alltid gott om samtalsämnen. Sambon är den tysta typen så han brukar inte få en möjlighet att säga något, när vi träffar syrran och pappa.....:-)

Jag fick en riktig tygskatt med mig hem. Pappa hade hittat ytterligare en låda med tyger efter mamma E. Det var så underbara tyger att jag blev nästan salig. Vad jag längtar efter att få börja sy med dem.

Det var rejält kallt igår. När vi åkte hem på natten var det 19 grader ute. Det är kallt i våra trakter. När vi passerade Arlanda låg dimman tät. Mycket märkligt när det är så kallt ute. När vi kom hem till vår lilla stad, så flög det iskristaller i luften och det var ordentligt halt, trots kylan. Förmodligen kom det fukt från havet och Mälaren som gjorde att det blev så. Som tur var hade de sandat ordentligt.

Som ni ser har vi det varmt och gosigt inomhus i alla fall. Fast jag frös faktiskt igårkväll. Så pass att jag fick sätta på mig en kofta. Jag som i vanliga fall går i t-shirt året om.

12 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Lycka att få en sådan låda! Här var det också kallt och det fortsätter, men jag kan ju vara inne, så det gör mig inget.

Smycka sa...

Vilka fina tyger! Vi hade bra -15 här nere i Skövde. =o)

Mångmamma sa...

Grattis till en fyndad tygskatt, jag vet mycket väl hur det känns att få sätta saxen i sådana skatter!
Och den där Stockholmska kylan, den saknar jag inte alls.
Alltför många år som jag frusit intill märg och ben av den, inlandsklimatet är mycket mer behagligt även om tempen faller än mer.
Kram

Cicki sa...

Samtal: Visst är det skönt när man kan häcka inomhus, helst vid symaskinen.

Smycka: Nu är det "bara" 9,6 grader.

Mångmamma: Visst är det härligt med tygskatter. Den norrländska kylan är också att föredra än den stockholmska. Trots att även Sundsvall ligger vid havet.

Beppan sa...

Vilken skatt att få ta hand om tyger efter mor!

Hoppas att jag ska kunna använda händerna till att sy igen så småningom. Tills dess får det bli kameran som får uttrycka min "konstnärlighet"...

Köldrekord för året i norr - om det nu är något att stå efter. Vi hade minus 40 i lördags på marknaden i Jokkmokk.

Trebarnsmamman sa...

Tygskatter är helt underbara! Jag var tvungen att flytta alla mina tyger i vintreas när dottern bytte rum. Då tänkte jag på dig, tänkte att du borde få massor, för tyvärr har jag ju inte tid att sy :( Jag älskar att sy (och jag älskar tyger), men jag hinner verkligen inte...
Fick förresten telesmtal fårn någon som var mycket nöjd! Bättre än originalet lät det...

Trebarnsmamman sa...

Stavar som en kråka - sorry!

Cicki sa...

Beppan: Du gör ju verkligen kameran heder för vilka fina bilder du lägger ut. Jag såg att ni vågat trotsa kylan och åkte till Jockmocks marknad. Tufft....:-)

Trebarnsmamman: Jag tar gärna hand om din tygskatt, om du vill göra dig av med en del. Vi kan ju ta det när vi är i krokarna. Vi var till Uppsala i lördags. Å skrev att hon pratat med dig. Kul att hon är så nöjd.

Ingabritt - after work sa...

Avundsjuka är inte min värsta åkomma men faktiskt får jag en släng av den varje gång jag hör talas om systrar. Jag har saknat en syster hela mitt liv, tycker att det är ett magiskt skimmer över ordet. Nu är det väl för sent antar jag. Lyckades inte heller få ihop till en syster till dottern och hon var inte bättre hon heller till sin dotter. Så är det i pojkrika släkten.

Cicki sa...

Ingabritt: När dottern föddes var hon den första flickan på flera generationer på fd makens sida. De var också en pojkrik släkt.

Jag kan bli din virtuella syster om du vill.....:-)

Ingabritt - after work sa...

Gulle dig, tack snälla. Ja, eftersom jag är äldre (tror och nästan vet) så blir du min lillasyster. Deal?

Cicki sa...

Ingabritt: Jag tror också att du får bli storasyster. Har alltid önskat mig en sådan. Jag är ju äldst bland oss tre syskon. Vi har en bror också.
Så det är helt klart en deal....:-)