onsdag 8 februari 2012

Tack för en underbart vanlig dag

Ibland känner jag det som när Agneta Fältskog tackade för extrapris på köttfärs, i en av sina hitlåtar. När man måste vända flera gånger på varje slant så uppskattar man extrapriser, som man kan utnyttja. Idag har vi köpt två paket flingor (som vi ändå skulle ha) och betalat för ett och ett halvt. The (som vi ändå skulle ha) tog vi tre och betalade för två. Vi tyckte osten var för dyr på Willys så den hoppade vi över. Vi glömde köpa Nezeril, vilket gjorde att vi stannade till på Hemköp. De hade extrapris på hushållsost!

Sådana där löjliga saker kan göra mig glad hela dagen. Eftersom vi fyndade så kunde vi unna oss ett paket Antipasto på extrapris. Så på fredagkväll lyxar vi till det med italiensk plockmat. Man har inte roligare än man gör sig, som det sägs i det gamla talesättet.

8 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jag instämmer med Agnetha F: tack! Det var ta mig katten en av de grymmaste låtar jag hört på länge!!! Undrar om hon vill kännas vid den fortfarande? Helt sanslös!!!!!!!

Moster Ma sa...

Man är rik när man kan glädjas i det lilla!
Du har inte tänkt på att skippa Nezeril och göra nässköljning med saltvatten i stället?

Cicki sa...

Klimakteriehäxan: Hon är nog mer stolt över sina ABBA-låtar. Men visst är det en grym text....:-)

Moster: Jag tycker att man måste ta vara på varje glädjeämne. Annars går man under. Det är sambon som behöver Nezeril. Han har ju sin astma och när det är som värst måste han förstärka sina astmamediciner med Nezeril. Fast det vågar han inte säga till läkaren....:-) Det händer att jag själv nässköljer mig med enbart vatten och det funkar bra. Det har hänt att vi nossköljt Elvis med saltlösning. Han har varit rätt snorig nu i vinter.

engelsson sa...

Morrn...vilken härlig fyndardag.. Jag förstår precis..på vårt lokala Maxivaruhus har de ett system i köttdisken att de säljer kortdatumkött för halva priset.. Där ser man ofta engelsson komma vandrande lyckligt kramande en trave köttråg.. Tack för låten förresten..den gillade jag.. Vilka underbara tyger du fått..jag ser verkligen framemot o se vad du syr av det rödsvarta tyget.. Jag tycker mig känna igen det från min barndom..kan det vara från sjuttiotalet..eller sextiotalet rent av.. Vackert o väcker minnen o känslor.. Även engelsson har sytt o grejat den sista tiden..nu kan jag ju inte mäta mig med dig på långa vägar..men enkla gardiner har jag knåpat ihop i allafall.. Ha en fin torsdag goaste Cicki..kramen

Cicki sa...

Visst är det härligt med fynd. Det är nog både 60-och 70-tals tyger i den där lådan. Har inte kollat alltför noga än eftersom jag har andra projekt på gång som kräver min uppmärksamhet. Jag såg att du hade haft symaskinen framme. Ny gardiner är alltid kul att få sätta upp.

Ingabritt - after work sa...

Det är skillnad på att vara rik på pengar och att känna sig rik.

Cicki sa...

Ingabritt: Visst är det så.

AprilSus sa...

Och tack till dig för att du påminde om en riktigt bra låt som jag alldeles glömt bort. :)

Kramis!