fredag 3 februari 2012

Fyra hörn och en snibb

När mamma var riktigt mätt så brukade hon säga att magen stod i fyra hörn och en snibb. Så känner jag mig nu. Minestonen jag kokade var världens godaste soppa. En italiensk köttsoppa med parmesankräm istället för klimp. Till det åt vi de nybakade linfröbullarna. Mums.

Jag sökte receptet, dels för att dela med mig, dels för att lägga in det i min receptmapp. Då upptäckte jag att jag glömt en ingrediens. (Det är sånt som händer ibland när jag lagar mat.) Jag glömde ha i de krossade tomaterna. Men det gjorde ingenting. Jag har slagit i en burk nu i det som blev över. Det räcker till två gånger till åt oss. Som pasta använde jag risoni för det fanns hemma. Det finns ju annan bra soppasta också att använda.


Formulärets nederkant
Vinterminestrone med parmesankräm
För 4 personer.
God och värmande soppa - byt morot och palsternacka mot svartrot, rotselleri eller jordärtskocka om du vill.


Ingredienser
1 morot
1 palsternacka
½ vitkålshuvud
2 gula lökar
200 g köttfärs
200 g rimmat fläsk, tärnat
1 burk krossade tomater à 400 g
1½ liter svampbuljong
2 msk oregano
2 msk timjan
100 g pasta
2 dl crème fraiche
2 dl parmesan, riven
Gör så här
Tärna rotfrukterna, strimla vitkålen och löken. Fräs sedan färs och fläsk i en stor kastrull.
Lägg i övriga ingredienser utom pasta, crème fraiche och parmesan i kastrullen och koka ca 20 minuter. Lägg i pastan och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Blanda crème fraiche med riven parmesan och toppa soppan.

Tips!
Byt morot och palsternacka mot svartrot, rotselleri eller jordärtskocka om du vill.

1 kommentar:

Ingabritt - after work sa...

Soppa är väl det enda rätta i dessa kylslagna tider. Gott verkar det också. Fortsätter det så här får jag ta fram spiken och koka upp.