onsdag 2 november 2011

Dagens kommentar

Sambon har under en tid hjälp en kompis att fixa till hans gamla bil. Den ska nu säljas och sambon ska även hjälpa till med den saken eftersom kompisen jobbar så mycket. Det är en liten bil, lite halvskruttig men fullt fungerande. Priset är satt på vad vi tror är en lagom nivå, 16 000:-. Ändå kommer ett sånt här telefonsamtal:

"Jag har inte sextontusen. Vad blir slutpriset?"

Tror de att man är dum eller?

7 kommentarer:

Charlotte sa...

Vad blir slutpriset? Har själv hört giftigare kommentarer än så, en del försöker med : Om inte du ska ha den kan ju jag ta den! Bara rakt av sådär..... Folk är fräcka å jag tror dom blir fräckare!

Inger Marianne sa...

Hello!Du skriver "gamla." Vad är det för årsmodell och märke? Det betyder mycket för priset.
Kramis!

Cicki sa...

Charlotte: Den repliken var ju ännu fräckare....:-)

Inger: Fråga inte mig om sånt....:-) Är du spekulant så kan jag kolla med sambon.

Mångmamma sa...

Stollar finns det alltför gott om!

Hanneles paradis på Hisingen sa...

bilaffärer = prutning = SANT

Cicki sa...

Mångmamma: Instämmer

Hannele: Visst är det så. Det var bara det att den här mannen inledde samtalet med att börja pruta. Innan han ens frågat något om bilen. Pruta kan man göra när man står där bredvid bilen och har sett och ev fått provkört. Då kan man diskutera priset.

Trebarnsmamman sa...

Fast jag tror det lönar sig att vara fräck (om man vågar, jag är väldigt feg)...men om man behöver pengarna snabbt kan man såklart ta ett "skambud". Sist vi sålde bil gick vi ner från 49 000 till 40 000, och då ringde köparen just och sa, du får 40' för bilen och vi hämtar den omedelbart. Vi hade varit ärliga med bilens fel och brister och hade egentligen satt vad den var värd, men om vi kunde slippa gnäll och att bilen stod där den stod vecka efter vecka så var det ok att släppa bilen för 40'.
Känner fortfarande efter 1 1/2 år att vi gjorde rätt...just eftersom de där extra 9' säkerligen gjorde att köparen blev nöjd trots att de köpte en deffekt bil, och vi slapp oroa oss för att de skulle bli missnöjda.