söndag 30 oktober 2011

Så mycket bättre

Eftersom vi var på fest igår så spelade vi in Så mycket bättre. Vi tyckte mycket om programmet som sändes förra året, så förhoppningarna är nu att det ska bli lika bra den här gången. Jag gillar konceptet att man tolkar varandras musik.

Jag har fyra av mina favoritartister med i år. Det känns bra. Tomas Ledin och jag har ett långt musikaliskt kärleksförhållande. Jag älskar hans texter. Han kan med enkla ord få fram något som de flesta kan känna igen sig i. Jag har flera favoriter. "En del av mitt hjärta" är en av dem. Jag har mycket starka minnen till den låten.
 
Vem kan inte tycka om Eva Dalgrens finstämda och kärlekfulla musik. Det är bara hon som kan sjunga dem just på detta sätt. Eva finns också i skivhyllan.


Lena Ph finns inte i skivhyllan. Jag förstår inte varför egentligen. Det har väl bara inte blivit av att köpa någon platta av henne. Men jag tycker hemskt mycket om det hon gjort. "Det gör ont" har en alldeles speciell plats hos mig. Det är kopplat till min fibromyalgi. När det var Reumaår för något år sedan, så valde man "Det gör ont" till vår (Reumatikerförbundets) signaturmelodi. Det gör faktiskt ont att ha reumatism och fibromyalgi.
Om man är i min ålder så har man på något vis ett förhållande även med Mikael Wiehe. I alla fall har jag det. Just denna visan är kanske i snyftigaste laget. Jag kan ändå inte låta bli att tycka om den.
Jag tycker också om E-type, Laleh och Timbuktu. Men jag har inget musikaliskt kärleksförhållande med dem.

3 kommentarer:

FruViola sa...

Inget handlar om ditt inlägg, men jag kan inte låta bli att berätta...
http://fruviola.blogg.se/category/violas-sma-funderingar.html

Junebacken! sa...

Jag är också glad att Så mycket bättre startat igen. Det är ett så skönt feel-goodprogram. =)
Just En del av mitt hjärta är min absoluta favorit när det gäller Tomas Ledin, jag blev lite besviken när den inte kom med i lördags. Eva Dahlgren är också en favvoartist hos mig, hon har skrivit mycket fint.
Mikael Wiehe är jag inte jätteförtjust i men kan absolut lyssna på honom och just Titanic har jag faktiskt på min Spotifylista. =)

Cicki sa...

June: Det är verkligen ett feel-good-program. Hög mysfaktor....:-)