måndag 12 september 2011

Nya tyger

 När vi var på Ikea och köpte sängar så passade jag även på att fynda tyger. Tydligen har Ikea olika system på sina varuhus. I Sundsvall var det en tjej som packade stuvbitarna tre och tre i en påse, som hon sedan vägde för ett billigt pris. Dessa lades sedan ner i en låda i Fyndhörnan.

Det här tyget har så härlig färgkombination.


 På Ikea i Kungens Kurva så stoppar den ner allt i en stor korg. Där får man plocka och fylla en plastpåse med så mycket som det bara går. Den påsen godkänns och märks sedan av personalen för det facila priset 149:-. Gissa om jag vek och tryckte ner för att få maximal valuta för pengarna.

Det här tyget har varit ett favorittyg i flera år.
 Underbart vackert!
 Samma som i sonens gardiner. Jag blev så glad när jag hittade en stuv av det. Jag älskar det.
 Det här ger en känsla av gammaldags madrass och jag gillar det verkligen.
Ett kul tyg som jag fastnade för.

Jag lyckades även trycka i en del enfärgat också men det brydde jag mig inte om att fota.

Jag fortsätter med att sy kuddfodral även om inte allt detta kommer att bli sådana. Det blir nog även en och annan kasse eller väska.

11 kommentarer:

Inger Marianne sa...

Alltså hallååå! Vilken tur du har! På fredag ska jag till Gävle Ikea men dom har nästan aldrig stuvar inte när jag kommer dit i alla fall, håll tummarna för mig!!!
Kramis

Cicki sa...

Inger: Så har det varit för mig på Kungens Kurva. Det är första gången jag hittar något vettigt där. Lycka till på fredag, i alla fall.

Spader Madame sa...

Gillar nummer två bäst!

Ruta Ett sa...

Fräcka tyger! Kuddfodral? Sån stuvlåda har jag aldrig sett här i Göteborg.

Cicki sa...

Spader: Det gillar jag också. Har en stor rejäl kasse själv av det tyget.

Ruta Ett: Visst är det. Tror inte det blir kuddfodral av allting. Lite kassar blir det nog också. Har du kollat på Fyndavdelningen på ditt Ikea? Fast det verkar fungera olika på olika ställen.

engelsson sa...

Gomorron..vilket bra system på de IKEA-varuhus du besöker..Här i Älmhult så väger de vartenda liten stuvbit o säljer för sig..o billigt brukar det inte vara..

Cicki sa...

Engelsson: Men har de inte något att välja på, så man kan fylla en påse, så kostar varje bit 49:- oavsett storlek. Det kallar jag rövarpris. Det är första gången jag hittat något värt att pula ner här. I Sundsvall vägde de, men det var inte dyrt, tyckte jag.

zoega59 sa...

God morgon

IKEA är inget varuhus jag trånar efter.Jag tycker att det är ett jobbigt ställe att gå på, och sällan hittar man det man ska - men mycket snyggt har de.

Tack för kommentaren i min blogg
Ha en bra dag
mvh

Cicki sa...

Zoega59: Håller med om att det är jobbigt att gå där. Så här blir det rätt långt mellan gångerna som vi är dit. Men det har mycket snyggt för humana priser.

zoega59 sa...

Jag har inte varit på IKEA på 7-8 år

Sista gången var en pärs
Jag var där med en brukare som jag jobbade åt
Usch vad otrevlig hon var, hon t.o.m. körde på andra kunder med sin rullstol

Cicki sa...

Zoega: Förstår att det var jobbigt. Man får ju inte bära sig åt hur som helst bara för att man sitter i en rulle.