måndag 15 augusti 2011

Rapport från semesteridyllen.

Vi har det otroligt trevlig och mysigt här. Sonens lägenhet genomgår en rejäl omgörelse. Dottern och kära svärsonen har redan tidigare börjat sanera lägenheten. Tyvärr handlar det om sanering. Städningen har aldrig funkat för sonen och vi har inte klarat av att hitta en bra lösning, trots ett antal olika projekt och idéer. Det här är en av mina stora sorger och bekymmer hur vi ska göra. Det gäller ju även att inte kränka hans integritet och privatliv.

Sambon har ägnat sig åt sovrummet. Där är nu taket målat två gånger, golvlister är målade två gånger och väggarna är bredspacklade. Idag är är det slipning av spackel som gäller där inne. Kanske även en och annan tapetvåd hinner komma på plats.

Sonen och jag har ägnat oss åt shopping och planering av kommande shopping. Allt måste ju tittas ut och grunnas på hos sonen. Han måste få landa med sina tankar innan han kan bestämma sig. Han vet mycket väl vad han vill ha. Jag är mest med som smakråd och styr lite grand när det behövs. Här om dagen var han nästan gråtfärdig, när han sa: "Jag får allt, precis som jag tänkt mig." Då kändes det så varmt och gott i mitt mammahjärta.

Nu är alla tyger inköpta så idag ska jag börja sy gardiner till sovrum, vardagsrum och kök. Det ska även sys prydnadskuddar till vardagsrum och sovrum. Nya gardinstänger till vardagsrum och sovrum är även inköpta. I köket får de gamla duga.

Fönster ska tvättas och garderober rensas från urvuxet och trasigt. Det som fortfarande funkar ska köras till Erikshjälpen, allt annat kastas. Vi har redan förstått att en vecka kommer inte att räcka så vi stannar här tills allt är klart. Men senast måndag måste vi åka, eftersom vi har ett möte inbokat på tisdagen, en tid som inte går att omboka.

Själv har jag fyndat stuvar på Ikea. Jag hade tur att få vara med när stuvarna gjordes i ordning för att vandra vidare till fyndhörnan. Man kan säga att jag fick första tjing. Jag har även köpt lite dyrare tyger på en annan butik, tyger som jag för en gångs skull köpt på metervara. Jag tror att en viss Smäländska kan bli intresserad. Om inte hon vill ha dem så vet jag att de ändå kommer att bli lättsålda.......:-)

Kvällarna tillbringas med att äta gott, spela kort och skratta. Så vi har det helt fantastiskt.

9 kommentarer:

Lippe sa...

Låter som om ni har det bra och får massor gjort!
Så skönt för sonen att ha dej som mor ♥
Kram

engelsson sa...

Jösses..vad jag känner igen mig..har ju en bror som behöver mycket hjälp o där inte allt funkar som man skulle önska.. Men efter ett jättestädpass så e man ändå så lycklig att han finns..O e sig själv..svårt o förklara..kram

Mångmamma sa...

Nu blev en annan "småländska" nyfiken.
Vad skönt att det flyter på, även om det är i relativt högt tempo mellan varven.
Kram

Småländskan sa...

Låter helt underbart, trots massor av jobb! Och jag säger som andra här, att du verkar vara en helt fantastisk mamma.
Den där småländskan litar helt och fullt på dig vad gäller val av tyger. Spännande!
Kram

Inger Marianne sa...

Vackra tyger??? Kommer ni bara hit blir du nog av med alla, jag köper dom!
Kramis!

Cicki sa...

Lippe: Jag kan tycka att sambon är fantastisk som ställer upp på det här. Det är ju inte hans son.

Men hade han inte ställt upp på sånt här hade han heller inte varit min sambo.....:-)

Engelsson: Det är ju så det får bli. Tokröjningar mellan varven. Dottern/systern har gjort ett jättejobb.

Mångmamma: Vi jobbar ett antal timmar, sedan äter och dricker vi gott och slöar. Fast det finns bara tre datorer på fyra personer.....:(

Småländskan: Jag är väl som de flesta mammor. Jag tror jag hittat några godbitar till dig. Vi får väl se....:-)

Inger: Vi får väl se hur vi hinner. Jag var nog en tidsoptimist. Jag trodde vi skulle klara allt på en vecka men det kommer aldrig att räcka till. På tisdag måste vi i alla fall vara hemma så det kanske inte blir någon tid för att besöka dig. Men det går fler tåg i så fall.

Är du till S-vall någon gång ska du besöka Gardin Centrum i Birsta. Där kan man spinna loss ordentligt. Bra priser också.

Cina sa...

Fint att läsa! Förstår dig precis! Den där oron ligger som nån slags grundton hela tiden. Kanske inte särskilt högt eller så, men den finns. Vad bra för både dig och honom att ni kom iväg!!!! Låter som det blir jättefint!
Ha det fortsatt gott! Tänker på er!
Kram!

Camilla sa...

Låter som att ni har fullt upp att göra. Härligt att känna att man gör nytta och att ni hinner med att njuta av varandra också.
Ha det gott!

Shirouz sa...

Oh vad det låter som om ni har det gott, vad glad jag blir! :)