onsdag 17 augusti 2011

Förlängd semester

Allt går inte som man tänkt sig. Igår upptäckte sambon att de gamla tapetvåderna var några millimeter bredare än de nya. Det har egentligen ingen betydelse om det inte var för garderobsdörrarna. De, plus överstyckena ovanför garderoben, är tapetserade sedan tidigare. Sambon hade tänkt att gena och bara tapetsera över det, rakt av så att säga. Men si det gick ju inte när gamla våderna var bredare. Så igår tillbringade han dagen med att blöta upp gamla tapeter och dra av. Där gick nästan en hel dag bort. Det har ännu inte kommit upp en endaste våd. Förarbetet har varit krävande. Idag ska det i alla fall ske. Är det tänkt! Om inget annat inträffar!

Själv tvättade jag köksfönster,element och väggarna runt fönstren igår och hängde upp de nysydda gardinerna. Det blev så snyggt. Det kanske kommer ett och annat foto så småningom. Vi tvättade sista tvättmaskinerna, så nu är den biten undan. Sonen har egen tvättmaskin i lägenheten. Han tvättar och är noga med det. Det som inte funkar är att hänga bra och att plocka undan tvätten. Nu har vi testat husets tvättstuga och han har lärt sig det. Nu ska han testa att tvätta lakan och frotte i stora tvättstugan i fortsättningen. Då kan han torktumla och vika tvätten på plats. Och att han tvättar och hänger småtvätten i lägenheten. Jag hoppas det kan funka så.

Jag hann även sy lite på vardagsrumsgardinen. Tyget som jag ska sy hällor av var hos dottern så jag kunde inte göra klart. Det ska jag göra idag. Idag ska även dottern följa med och gå igenom garderoberna med sin bror. Gå igenom av vad han kan ha, vad som ska kastas och vad som ska till Erikshjälpen.

Imorgon är vi lediga. Då är det loppis som gäller. Dels att lämna grejer från sonen, men också att fynda lite för egen del. Det är så roligt att få gå på andra ställen än de där hemma. Dottern behöver också kvalitetstid med oss.

På fredag är det Ikea som gäller. Handla möbler till sovrummet, sängkläder och en massa annat smått och gott. Resterande dagar är det skruvning och möblering som gäller. Tiden vill inte räcka till ordentligt. Man är ju ingen Roomservice, Bygglov eller Ernst som fixar allt på en kattblink.

Vi hade trott att vi skulle klara det här på en vecka. Det gör vi inte. Så förmodligen blir det att åka hem på söndagkväll/natt. Jag hade hoppats att hinna med att hälsa på en kär gammal vän här i stan. Det kommer vi inte att hinna, vilket gör mig lite ledsen. Vi kommer förmodligen inte heller att  hinna hälsa på Ime på hemvägen, vilket jag också hade velat gjort. Men vi kan ju inte lämna allt halvgjort. Det måste vara klart innan vi kan åka hem igen. Idag måste vi ringa äldsta bonussonen som är kattvakt och höra om det funkar för han att ta några dagar till.

6 kommentarer:

Charlotte sa...

Vad lessamt att ni inte hinner med visiter då in ändå är på väg att passera, så att säga! Men med allt krångel som varit innan er resa så hade man hoppats på lite förströelse. Inte bara slit! Även om det är roligt slit! Ha det gott!

Lippe sa...

Semester???!
Fast det är en massa kärlek :)
Kram

Ruta Ett sa...

Oj, vad ni jobbar, men det blir jäteroligt för sonen att få en sådan "make-over".
Du jobbar väl inte så att du får ont?

Mångmamma sa...

Kram!

Cicki sa...

Charlotte: Visst är det trist att man inte kan träffa vänner som man tänkt. Men jag måste ändå prioritera mina barn eftersom vi inte har möjlighet att ses.

Lippe: Jag förstår hur du tänker. Den diskussionen har vi haft med sonen och han hävdar bestämt att vi har semester.....:-)

Ruta Ett: Har faktiskt klarat värken skapligt. Har ont på kvällarna men lyckas vila bort det mesta.

Mångmamma: Kram tebax

Shirouz sa...

Ni har en aktiv semester, det hör jag det :) Vad roligt för sonen att få det så fint, jag ler här :)