torsdag 14 april 2011

Tandoperation

Nu har jag varit till tandläkaren. Det var en visdomstand som skulle dras. Eftersom jag är överkänslig mot adrenalin så skulle det opereras. Min tandläkare har ett avtal med Tandläkarhögskolan så det var en tandkirurg därifrån som kom.

Det var omständigt som attan. Tanden sprack så han fick plocka ut den i bitar plus att det var envisa rötter som växte snett. Han fick sy ett antal stygn som ska tas om efter påsk. Idag ska jag helst vila hela dagen, jag får inte lyfta tungt eller anstränga mig. Jag ska sova halvsittandes inatt och jag får bara äta soppa eller pure de närmaste dagarna.

Jag har dragit visdomständer tidigare, men det har aldrig varit så omständigt som denna gång. Man skulle nästan kunna tro att det var blindtarmen jag tagit istället.

9 kommentarer:

AprilSus sa...

Oj, vilken tuff start på dagen du har haft. Tandläkaren är ju aldrig kul att besöka. Även om det inte gör ont, så är det ju otrevligt att ha någon som bökar i munnen på en och dyrt är det också...

Ha en fortsatt lugn och skön dag. Håller tummarna för att det inte gör så ont i såret efter den elaka tanden.

Kramis!

Inger Marianne sa...

Inte roligt, ta hand om dig några dagar. Kram!

Shirouz sa...

Åh, fy sjutton! Jag grimaserar illa här och hoppas också att det inte ska göra allt för ont efter. Krya på dig!

Trebarnsmamman sa...

Aj aj aj. Stackars dig!!!!! Men samtidigt skönt att bli av med tanduschlingen!

Cicki sa...

AprilSus: Det är väl inte värt att jag talar om hur jag ska börja dagen imorgon. Då ska de rota i den andra ändan, om man så säger.....:-)

Inger: Jag har tagit fasta på det där med vila. Förkylningen sitter ju fortfarande i kroppen också.

Shirouz: Jag har ju rätt starka värktabletter och ta till. Jag är mest hungrig, just nu. Fick ju inte äta min goda müsli till yoghurten....:-)

Trebarnsmamman: Precis, det här eländet har jag väntat på i snart ett halvår. Det känns skönt att det är över.

Camilla sa...

Aj, hoppas att det läker bra.

Cicki sa...

Camilla: Än så länge känns det bra i alla fall.

Mångmamma sa...

Aj.
Hade en "lätt" visdomstand som "bara" skulle plockas ut.
Jomenvisst!
Tre tandläkare senare, 45 minuter och samtliga tillgängliga tänger - då som först ville den ha vänligheten att vicka på sig..
Jag gick inte till en tandläkare på nästan 10 år efter den repan - och då har jag aldrig lidit av tandläkarskräck!

Cicki sa...

Mångmamma: Jag är ju ordentligt tandreglerad eftersom jag haft lite för trångt i munnen, så tandläkarskräck har det inte varit lönt att ha. Jag hade inte ont idag heller mer än att det knakade och brakade som attans medan han höll på. Däremot är jag snurrig nu för jag har stoppat i mig ett antal värktabletter och så är jag hungrig eftersom jag inte fått äta ordentligt. Men nu ska jag krypa ner och glömma allt sånt.....:-)