torsdag 30 december 2010

Melinas julklappar

Nu har jag äntligen fått tummen ur och tömt kameran. Så nu kommer bilder på Melinas julklappar. Hon var den enda som fick några av oss. Ungdomarna fick varsin trisslott, som det tyvärr inte var några vinster på.

Här har jag sytt en gosefilt. Melina älskar att dra runt på filtar. Hon trär de över huvudet och har en massa hyss för sig med dem. Hon hade en liten sedan förut men den hade börjat spricka i sömmarna. Den har hon haft när hon somnat. Hoppas hon tar till sig den här också, ifall den andra går sönder alldeles. Den gröna framsidan är flanell och baksidan är ett vanligt bomullstyg. Som mellanlägg har jag använt två lager tunn fleesepläd.
Jag sydde också en kanin till henne. Hade hittat mönstret i en sybok. Den är rätt stor. Utan att tänka på det så kom linjalen på min skärmatta med, så man kan se att kaninen är stor. Den är runt 50 cm hög.

Jag blandade färger och lappar hej vilt. Så tycker jag en trasdocka/traskanin ska vara.


Självklart måste den ha en liten vit svans också.

6 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Tack för din hälsning på min blogg.
Kram

Mångmamma sa...

Håller helt med - trasdockor ska vara spräckliga!
Hoppas lilla fröken blir lika glad för sin kanin som mina minsta för sina möss, då är det lyckat!

Cicki sa...

Bollebydgsbo: Jag är hemskt dålig på att kommentera annars....:-)

Mångmamma: Hon släpade runt på den hela kvällen. Har glömt att fråga Madde hur det varit sedan. Men jag tror hon blev kär i den. Det är så kul att höra att dina små vilda gillar sina möss....:-)

Bloggblad sa...

Vilken lycka att ha någon som syr så fina grejer...

När barnen var små, levde jag vid symaskinen och sydde alla deras kläder, både för vinter och sommar, men nu är den undanstoppad och det blir inget sytt. Jag kan inte både sy och skriva sånger...

Jag stickade några grejer till barnbarnet, men hon är överöst från alla håll med massor av kläder, så jag har gett upp det, det blir inte använt. Hon får sånger av mig, dem sjunger hon i alla fall!

Nu har jag röstat på din ljuvliga lilla unge!

och du - det är bara rika som vinner! Min förra rektor, god för några miljoner, fick skrapa fram ytterligare i tv för ett par år sen.

Cicki sa...

Bloggblad: Att ha en mormor som skriver sånger är nog mer speciellt än att ha en mormor som syr.....:-)

Cicki sa...

Bloggblad: Glömde det där med lotterna. Visst brukar det vara de som redan har pengar som vinner mer. Nu har vi bytt i den där vinsten till sex nya lotter. Skrapade fram 25:- sammanlagt. Chansen finns trots allt kvar.....:-)