tisdag 16 februari 2010

Det finns surdegar och så finns det surdegar

När jag sytt klart en grej så brukar jag ta en syfri dag innan jag börjar med nästa sak. Lite för att tömma huvudet från sömnad och ställa om mig till nästa pryl. Så gjorde jag även idag.

Det tog lite tid för mig att pyssla med hemsidan och photoshop idag, för nu har jag lärt mig att "vattenstämpla" mina foton. Sedan la jag in lite mer grejer på Handgjorda saker. Vi tog en promenad till centrum och köpte semlor. Jag pysslade lite med surdegarna och gjorde lappskojs till middag.

Sedan......tog jag itu med något jag borde gjort för flera år sedan. Jag började sätta in papper i pärmar. Eller nja, det var inte det jag började med. Jag fick börja med att tömma en pärm för det var så mycket gammalt S K I T i den. Gamla papper från striden med försäkringskassan 2004 och 2005, gamla papper som rörde förra bilen som jag inte ägt på fyra år och så vidare. Ni fattar grejen. Jag fick inte ihop pärmen från början. När jag tömt den klar så var det lite skattepapper och lite nostalgigrejer som satt kvar.

Nu har jag börjat sätta in och jag känner mig så himla nöjd. Det är alltså mer än tre år sedan som jag gjorde något åt detta. Jag är egentligen inte slarvig med papper, men på något vis så hade det här hamnat på sidan vid flytten och sedan bara fylldes det på och kändes jobbigt att ta itu med. För någon vecka sedan så sorterade jag upp allt i två högar. En som var mina papper och en som var sambons papper. Nu har jag i alla fall börjat. Och det känns så himla bra.

Så inte nog med att jag pysslat med vetesurdeg och rågsurdeg. Jag har även pysslat med papperssurdegen.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Ja somliga surdegar är roligare än andra. Men det är skönt efteråt i båda fallen, men brödet smakar ju bättre förståss.

Cicki sa...

Det där med papperen är fortfarande en stor surdeg. Har säkert två decimeter med papper kvar som är ogjort. Det är alltså mer än tre år sedan som jag fick in något i pärmar.....:-)