fredag 1 januari 2010

Nytt år, nytt decennium

Så här två timmar in på det nya året så får jag hoppas att alla haft en trevlig kväll och känner att ni går in med nya friska ögon och viljor i det nya decenniet. Många har summerat det gångna året eller de gångna tio åren. Det har jag inte gjort. Men ett minne som kom över mig ikväll var hur jag firade millennieskiftet. Det gjorde jag med två kära väninnor. Vi åt gott, vi drack gott, vi var på baksidan av mitt hus och pangade raketer på tolvslaget. En ljusstake tog eld och vi kastade konfetti på varandra, så när jag sedan städade ur lägenheten fem månader senare, hittade jag konfetti i klädkammaren. Det kallar jag ett nyårsfirande för singelbrudar. Några veckor senare träffade jag sambon. Det är väl det som sedan präglat mina kommande år under det gångna decenniet. Vi har lovat varandra ikväll att köra tio år till. Nu när vi är så vana med varandra....:-)

Vi har ätit kanongott. Recept kommer imorgon. Vi har tittat på film och vi har tittat på grannarnas fyrverkerier. Vi har skålat i rosa champagne och ätit chokladtryfflar till det. Rena rama lyxlivet. Man måste kosta på sig ibland för att orka vidare. Göra det allra bästa av livet.

Så kära vänner, blicka inte så mycket tillbaka på åren som gått, om det nu inte är en massa roliga minnen som ni vill minnas. Blicka framåt och tänk att det är bara vi själva som skapar våra egna liv. I alla fall påverkar vi själva vårt eget liv väldigt mycket.

4 kommentarer:

macozaza smycken sa...

Låter som om ni hade ett trevligt och bra nyår. Själv somnade jag på soffan och orkade inte ens gå upp och kolla på fyrverkerierna trots att dotra väckte mig.
Men ikväll blir det andra bullar. Ikväll kommer Sthlms-främmande, så då tar jag igen skadan. =P

Ha en trevlig första dag (när du nu orkar gå upp efter firandet inatt) på det nya året. kram

KB sa...

Vi skålade i fläderbärscider och lyxade till det med konfekt från Niederegger. Håller med dig om att man ska blicka framåt.INTE bakåt.Nu SKA/KAN allt bara bli bättre!

Nyårskram från

KB

Cicki sa...

Helene: Nog för att jag fortfarande är trött men idag måste vi dammsuga och fixa till det här hemma så det är fint när Amerikafrämmandet dyker upp. Man kan ju inte visa sitt hem mitt i röran när folk rest så långt för att träffa en....:-)

KB: Det bestämmer vi nu att från och med nu så blir allt bara bättre.

KB sa...

Nu ÄR det bestämt!

Kram

KB