fredag 29 januari 2010

Awards



Jag har fått två awards. Den första fick jag av Catta. Den lyckades jag glömma bort. Virriga tanter gör sånt ibland. Idag fick jag en till. Denna gång av Lilla viola. Då kom jag på att jag fått en av Catta också. Jag rodnar över hela kroppen när jag läser om varför jag fått dessa awards.

Så här skriver Catta om mig: "Cicki som har en fin designblogg och som jag har följt sedan jag startade min. Hennes saker får mig att aoha och oa varje gång jag tittar in på hennes blogg."

Och så här skriver Lilla viola: " Du ger mig hopp och mod att trots hinder genomföra saker. Detta är du säker inte medveten om själv,men utan dig skulle hälften av vad jag gjort för sonen och för mig själv inte har blivit av."

Fattar ni att jag rodnar när man läser sånt. Nu ska jag då skriva sju saker om mig själv. Det är inte lätt, ska jag säga. Men jag gör ändå ett försök.

1. Jag är i grunden väldigt blyg. Folk som känner mig tror inte på det, eftersom jag kan prata skallen av folk. Jag var gräsligt blyg som barn, men har tränat bort det mesta. Men i främmande personers sällskap och i främmande miljöer så blossar blygheten upp igen och jag blir en grå liten mus som vill försvinna in i ett hörn.

2. Trots denna blyghet så har jag haft ett jobb som föreläsare där jag stått på scen och pratat inför hundratals människor och njutit av varje stund. I den rollen var jag säker på mig själv och visste att jag gjorde något bra. Som kom andra människor till nytta. Jag är mycket stolt över den delen av mitt yrkesliv och vad jag gjorde då.

3. Jag har tillsammans med en annan mamma skrivit en bok om hur det är att vara förälder till ett funktionshindrat barn. Jag är otroligt stolt över den boken. Jag tänker inte avslöja titeln eller något mer än så här. Lite hemlig måste man få vara.

4. Jag älskar att sy. Det är väl ingen hemlighet. Men ifall ni inte visste det förut så vet ni det nu....:-)

5. Jag älskar också att läsa. Läser helst deckare och älskar våra svenska deckardrottningar. Det slinker gärna ner även en Guillou eller Leif GW. Får jag tag på en deckare om Kay Scarpetta eller Harry Bosch är lyckan total.

6. Jag är i grunden en väldigt otålig person, så jag måste alltid ha något för händer för att inte bli uttråkad. När jag var frisk så älskade jag när agendan var fullklottrad och jag levde med klockan i hand. Numera är det precis raka motsatsen. Jag klarar ingen stress överhuvudtaget.

7. När det gäller musik så är jag allätare. Lyssnar mycket på musik. Valet brukar bli efter vilket humör jag är på. Jag föredrar blues, men tycker också mycket om country och rock, även hårdrock. När det gäller blues är Van Morrison och Gary Moore stora idoler. I countryfacket så är det Dolly Parton och Shania Twain som jag helst lyssnar på. Men sätter även gärna på en gammal jazzplatta, klassisk musik eller en rivig Jerry Williams. Man dammsuger otroligt lätt till just Jerkan.

Det var sju sanningar om mig själv. Nu ska jag egentligen välja sju favoritbloggar. Men som ni kan se är min läslista lång och jag har väldigt svårt för att välja ut någon speciell. Alla har något att ge mig. Jag lämnar awarden öppen och skickar den vidare till någon som känner sig manad. Håll till godo.

5 kommentarer:

Lisette sa...

Jag gillar att du berättar så olika saker om dig själv. Du är naturligtvis värd din utmärkelse. Grattis.

Cicki sa...

Tack Lisette.

Christina sa...

Blyg? Du kanske bara är lite fuktig?


Ja, du vet vad jag menar hoppas jag! Så här ryckt ur sitt sammanhang så ser det konstigt ut.

Cicki sa...

Christina: Jag fattar precis. Du menar att jag är som kungen.....:-)

Christina sa...

Just precis ;)