torsdag 17 september 2009

Gummigumma

Nu har jag varit på min vattengympaträning. Den består av väldigt mycket tänjande av muskler. Det är ju det jag behöver för att inte stelna. Visst tränar vi även kondition, men för mig är strechingen det viktigaste. Det har hänt något konstigt i höst. Helt plötsligt så kan jag, i vattnet, återuppleva känslan av att kunna tänja lite till. Nästan som när jag var frisk. Man känner att man kan ta i lite extra. Vilket jag naturligtvis gör.

Jag är en sån där "allt-eller-inget-människa". Endera total vila eller ge järnet. I alla fall var jag sådan i mitt friska liv, när jag kunde ge järnet. Det är så himla häftigt att känna det igen. Att jag orkar sträcka lite till. Nästan som om musklerna fått en liten gummieffekt. Skithäftigt! Vad det beror på? Har inte den blekaste aning. Kanske att jag mått väldigt bra hela sommaren, kanske jag hittat en lagom aktivitetsnivå, kanske är det spikmattan. Fast det spelar ingen roll varför. Det viktiga är att jag får uppleva känslan igen.

4 kommentarer:

Cina sa...

Förstår att du njuter av känslan! Den är härlig! Så, fortsätt njut!!!! Och tänj! Och njut lite till! Ibland förstår man inte varför saker och ting händer, det bara händer!

Cicki sa...

Cina: Eftersom jag förr tränade mycket så har det varit en stor omställning för mig att inte längre kunna göra det som då. Så att känna den där känslan som jag gjort de två senaste torsdagarna har varit härlig. När jag var nysjuk så var jag helt övertygad om att jag skulle kunna träna bort fibron. Läkaren varnade mig men jag trodde honom inte. Så jag tränade och tränade och blev sjukare och sjukare. Nu har man visat genom forskning att när vanliga friska tränar så syresätts musklerna. För en med fibro är det precis tvärtom. Man drar ur syret ur muskeln och blir sämre om man tränar för hårt. Så streching och vattengympa passar utmärkt. Gång är ju också ett bra sätt men då har jag ju problem med benhinnorna istället. Så man får nöja sig med de små framstegen.....:-)

Hannele på Hisingen sa...

Härligt.

Cicki sa...

Hannele: Jag njuter.....