tisdag 15 september 2009

Återvinningsslarv

I söndags var vi på återvinningen med vårt källsorterade. Där hittade vi denna skönhet. Helt felfri, inte ens kantstött. Vi tog hem den och jag diskade ur den. Om vi ska behålla den själva eller lämna in på loppisen vet jag inte än. Vi tog den bara för att varken jag eller sambon klarar av att se hela, fina saker kastas, bara så där.

Vår återvinningsstation var så fin från början. Men så införde kommunen ett årskort till de stora återvinningsanläggningarna. Vi har två stycken i kommunen. Man får gratis lämna tolv gånger per år på dem. Behöver man lämna fler gånger så får man betala för det. I ett vanligt hushåll klarar man sig gott och väl med tolv gånger per år. Det stora motståndet verkar vara att skaffa ett kort! När det är så enkelt att via en knapptryckning på datorn eller ett enkelt telefonsamtal.

Så nu ställer man allt skräp på den lilla återvinningsstationerna. Det innebär att killarna som ska hämta conteinrarna (stavas det så?) måste städa efter dem som skräpat ner. Vilket innebär i förlängningen att vi får högre kostnader, via skatt eller annat, på just sophämtning.

Ändå är det ju bra att man orkar gå eller åka till återvinningsstationen. En del klarar inte ens det. Sedan cirka ett halvt år tillbaka så är det någon eller några som använder utrymmet utanför tvättstugan till just sopavstjälpningsplats. Nästan varenda dag står det kartonger, kassar med kläder, gamla apparater och liknande där. HSB:s killar städar undan och nytt ställs ned. Jag blir så arg på sånt här.

Vårt hus är nyrenoverat och så himla fint. Varför kan man inte låta det vara så. Varför är man så lat att man inte orkar ta rätt på sina sopor själv. Fattar man inte att detta kommer att avspegla sig på vår hyra. Jag och flera med mig har pratat med HSB. De säger att de ska sätta upp en övervakningskamera. Det har ännu inte hänt. Vi har övervakningskameror i entren, men inte i detta utrymme.

Vad är det med folk som beter sig så här???

Nu är det andra gnällinlägget jag presterar. Det är inte likt mig men ibland pyser det över mer än vanligt.

17 kommentarer:

MiasAteljé sa...

Hej
Det är trist när folk inte tar rätt på sina egna sopor. Jag förstår att du blir förbaskad.
Kram Mia

Cicki sa...

Mia: Skönt att det är fler än jag som går igång på det.....:-)

Spader Madame sa...

Svårt med alla grejer... men Spader kastar bara junk! Resten går till hjälpen (Eriks eller ta vill vara), faktiskt...

Cicki är på hugget idag!

Cicki sa...

Spader: Det är ordning på dig....:-)

engelsson sa...

Hmm..där vi bodde förut så var det likadant..det lämnades kvar en massa i källaren när folk flyttade o vaktmästarna slet med det..när vi flyttade så samlade vi ihop allt o lät bekanta o vänner ta för sig..uppskattat värre

Cicki sa...

Engelsson: Det kan jag tänka mig var uppskattat. När min väninnas dotter flyttade ihop med sin man så blev det möbler över eftersom det var två hem som slogs ihop. De gjorde de likadant att folk fick komma och hämta det som passade. Själva fick vi ett jättefint soffbord. Det är kanonbra att göra så.

Le Loup sa...

Det är så det är, ibland pyser det mer än vanligt, det bästa är då att lyfta lite på locket och pysa ur allt medan man ändå är i gång,tycker jag :) För övrigt, håller med om vartenda ord!

Christina sa...

Törs man fråga vad det är för något? Det ser rätt stort ut.

Cicki sa...

Christina: Törs fråga? Är du rätt att jag ska pysa över ännu mer.....:-)))

Det är en ytterkruka, normalstor. Det är kanske jag som fotat den i en sådan vinkel att den ser större ut än den är. Den är rätt djup och smal öppning så jag vet inte om jag har något som passar. Den kanske funkar som vas. Vi får se. Annars får den gå vidare till loppisen. Jag tycker den är snygg i alla fall.

Biggan999 Svart och vitt sa...

Du gör rätt som ryar till. Tyvärr finns det folk som tycker att andra ska ta reda på skiten efter dem. Vi hade en yngre dam boende i den här trappuppgången hon orkade inte längre än ner till insidan på ytterdörren, där ställde hon ifrån sig grovsopporna. Hade det varit en gammal person som inte orkade gå ända ut till cotainern då hade jag tagit det med mig när jag gick till bilen.Ska sluta nu för jag blir bara arg när jag tänker på dessa latoxar

KB sa...

Den är ju jättefin. Jag hade nog inte kunnat lämna ifrån mig den. Tänk dig lite rönnbärsgrenar där nu och tallris i den till jul...

Kram

KB

Cicki sa...

Biggan: Jag blir bara trött av folks lathet.

KB: Var inne på samma tankegångar som du. Den är jättefin. Det går inte riktigt fram men den är grön så den passar perfekt till vår gröna soffa.

Cina sa...

Vilken fin kruka!
Ja! Visst blir man galen av dessa evinnerliga sopor som dräller överallt. Vi har egentligen jättefint soprum med sortering för allt utom grovsopor men t ex idag låg en dammsugare nedtryckt i tunnan "Icke brännbart". Jo förvisso! Och skräpigt, äckligt och snuskigt har det blivit. Det är verkligen trist.
Det är viktigt att pysa! Annars kokar man ju över. DET är inte bra!
Varm kram!

Christina sa...

Nä, jag är egentligen inte det minsta "rätt" (blink, blink) utan jag blev bara så konfunderad ;)

Aha, en ytterkruka! Där ser man. Jag hade annars gissat på en sådan där avfallstunna a la USA, men den såg lite för gipsig ut för att ha ett sånt stort format.

Kul när man hittar grejer :)

Cicki sa...

Cina: Tänk att det ska vara så svårt att ta rätt på efter sig. Ibland pyser jag rejält, det vet du....:-)

Christina: Nu först fattar jag att jag stavat (slarvat) fel.....:-) Den är lite för liten för att vara en avfallstunna.

Man får inte vara rädd (nu blev det rätt...:-) )för att ta rätt på saker och ting. Man kan ju fynda...:-)

engelsson sa...

Ja man måste tänka sig för..den enas skräp den andres skatt heter det ju

Cicki sa...

Engelsson: Precis.