fredag 28 augusti 2009

Fakiren Cicki

Jag fick ju en spikmatta av mina barn i födelsedagspresent. Den hade jag önskat mig, så jag blev jätteglad. Sedan dess har jag legat på den nästan varje dag, ibland flera gånger om dagen. Oftast somnar jag och sover en kvart eller en halvtimme och vaknar pigg och utan värk.

Jag har legat på den med kläderna på, dvs en t-shirt och tunna bomullsbyxor. Det har varit lagom som inskolning. Igår låg jag naken på den, eller naken och naken, endast trosor på, om man så säger. Det bultade och värmde. Lite ont gjorde det, men så där" sköntont" som det kan kännas ibland.

Det jag upptäckt nu är att jag sover i längre tidsintervaller på nätterna. De senaste nätterna har jag sovit minst sex timmar i ett sträck innan jag vaknar och måste gå upp och röra på mig. Det har hänt att jag gjort det förr, men då har det varit när jag tagit en insomningstablett. Någon sådan har jag inte tagit nu och ändå sover jag så bra. Jag är även piggare på dagarna.

Jag tror det är Yantramattans förtjänst. Eller så är det en placeboeffekt. Vi får väl se om det håller i sig. Drömmen är ju att jag ska kunna plocka bort medicinerna, men det är kanske att hoppas för mycket. Jag tror i alla fall på fakirmattans goda egenskaper.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Intressant - för jag har också en som jag älskar att ligga på. Det kliar så gôtt och jag blir varm. Men jag har inte märkt någon skillnad på sömn eller avslappning.
Bara när jag svullen om fötterna i somras, då märkte jag att det gick bort ganska snabbt när jag satt barfota med fötterna på den.

Jag har använt den varje dag i två månader.

Trebarnsmamman sa...

Kvittar väll om det är placebo eller inte, huvudsaken är att du mår bättre!!!!! KRAM

Cicki sa...

Bloggblad: Jag vet inte hur väl dokumenterat det är med effekten. Det verkar ju vara delade meningar. Men jag tror på det för det sätter ju igång blodcirkulationen och löser ut endorfiner och annat matnyttigt.

Jag har inte använt min så länge än utan det är bara tre-fyra veckor men jag tycker jag klarar kroppen bättre nu.

Trebarnsmamman: Precis. Det kanske vore något för dig och din rygg också.

Smycka sa...

Spikmattan har jag bara hört gott om! Många säger att de sover bättre, spänningar i kroppen försvinner så om det är en sådan bra effekt på ett placebo får nog även jag falla och bli en fakir! *hihi* Hoppas verkligen att det håller i sig, att du kan sova och att verken försvinner! Kramar i massor =o)

Cicki sa...

Smycka: Inatt blev det först 4½ timme och sedan 2 + 1. Det är en seger. Jag som brukar sova 1-2 timmar i taget innan jag måste upp och röra på mig. Jag tror verkligen på denna mattas effekt.

Pärlmudden sa...

Låter underbart!! Jag är också nyfiken på en sån däringa matta.... Men de är ju såpass dyra att man gärna vill testa innen man köper en... Kändes det bra redan första gången du provade den?
KRAM

Cicki sa...

Pärlmudden: Jag provade hos en väninna först och det kändes bra redan första gången. Man bör ju börja med att ha tunna kläder på eller lägga en handduk över. Men nu har jag gått över till nästa steg oc ligger naken. Eller både ock, ibland med kläder på och ibland utan.

De har gått ned i pris lite grand. Vet att min väninna gav sjuhundra för sin medan min kostade femhundra. Det är nog så att konkurrensen har gjort att priset sänkts lite.