måndag 24 augusti 2009

Dagens promenad

För ett tag sedan så sprang jag på min gamla promenadkompis på vår lilla kvartersbutik. Det var ett kärt möte och vi bestämde att vi måste återuppta våra gamla pratpromenader. Sedan har jag haft en del att göra med besök och födelsedagar så först idag blev det av.

Det var som att vi aldrig varit ifrån varandra. I och för sig behövde vi uppdatera oss vad som hänt under ett och ett halvt år, men annars kändes det som vanligt. Vi var duktiga och promenerade i nästan en timme. Vädret var helt underbart med strålande sol. Jag följde med henne hem för lite fortsatt prat och en fika. När jag gick hem fick jag med mig en kasse med tyger. I den låg det ett cerisefärgat tyg som passar perfekt till projektet jag håller på med nu.

Vi ska gå en sväng imorgon också. Det gäller att passa på när vädret är vackert.

14 kommentarer:

Moster Ma sa...

Så sätt så, passa på och utnyttja det sista av sommaren!

Cicki sa...

När vi promenerade förr så var det faktiskt i ur och skur. Få se om vi blir så duktiga igen. Det var så enkelt när vi bodde i husen bredvid varandra. Nu är det flera hundra meter mellan oss.....:-)

Spader Madame sa...

Hoppas på många fina promenader för dig och din "kompis"! Mer sol åt folket liksom! KRAAAM!

Cicki sa...

Spader: Japp, mer sol åt folket....:-)

Cina sa...

Vad roligt att det blev av! Visst är det härligt promenadväder just nu! Det gäller ju att utnyttja de härliga sensommarkvällarna så att vanan är etablerad när mörkret kommer, då blir det nog i ur och skur igen. Jag håller tummarna för många, härliga promenader med nygammal vän!
Kram!

Cicki sa...

Cina: Ja nu ska vi bli duktiga igen. Det behövs både för figur och kondition. Vi planerar även för lite svampplockning. Hon är ju bilburen så det ska inte vara något problem.

Annela sa...

Visst är det härligt med vänner som man har oavsett hur länge sedan det är man träffades. Jag har 2 sådana och de ska man vara väldigt rädd om.

Cicki sa...

Annela: Visst är de vännerna extra värdefulla. Det är med dem man kan vara sig själv.

MiasAteljé sa...

Lyckliga dig som har en promenadkompis. Jag får alltid gå själv och då fuskar man ju lite emellanåt.
Läste om dina bekymmer med bonussonen. Vi har också bekymmer med en av våra söner, och usch vad det är jobbigt. Kan bara prata med maken om det för andra människor förstår inte riktigt utan tycker att det är ens eget fel, trots att man har vänt ut och in på själv ibland för att det skall fungera. Kan inte skriva av mig i bloggen heller för den läser alla våra barn.
Det är tur att vi har vårt syintresse att "gå in i" när det känns jobbigt.
Kram Mia

Cicki sa...

Mia: Av någon outgrundlig anledning så har jag och min promenadkompis inte haft kontakt på 1½ år. Då bodde vi i husen bredvid varandra. Sedan flyttade hon, men bara några hundra meter bort. Då blev det inte av, liksom. Förr gick vi nästan varje dag. Vi har bestämt att så får det bli nu igen när vi hittat tillbaka till varandra. Jag är urdålig på att gå själv.

Visst är det skönt att man har sömnaden som skingrar tankarna. Jag kan inte heller skriva för tydligt här på bloggen eftersom de också läser den. Kram

Viola sa...

Bra,att få en kompis med på promenad...
Jag önskar att någon i min omgivning tyckte det var lika kul som jag. Fast jag har ju min framtida kompis i vårt "yrväder".

Spännande meed väska...jag kämpar på med den där Jä#¤&la väskan själv,men det går saaakta,saaakta fram.

Dottern skulle aldrig vilja ha den väskan för vem vill ha en väska med ROSA dalahästar?

Därför är jag gald att du finns. Det är svårt att frälsa sina egna;-)

Och det bästa är väl när dottern sa...
-Min mamma har en egen sömmerska i " TomTitsland"(S-tälje). Precis som alla kändisar....

Mamma önskar och betala hon syr och tar emot...
Hon som syr är en kändis också för hon har en egen hemsida. Och syr bara när HON vill. Man kan inte tvinga henne. Det är coolt!

Så kram på dig...

engelsson sa...

Hej..ja upprepning o rutiner e alltid viktigt när man ska nöta in saker hos barn,,även om de inte uppskattar det just då.. Va kul att ha nån o gå ut o gå med..det saknar jag..kram

engelsson sa...

Godmorgon förresten..hihi det glömde jag..slarviga engelsson..

Cicki sa...

Viola: Den lilla trollungen kommer att bli världens bästa promenadkompis. Hon är för himla söt.

Det är inte dumt med en egen sömmerska. Tom Tits-land ska jag komma ihåg. Det låter bra....:-) Nu är väskan klar. Ska fota den idag få se om den finner nåd hos unga fröken. Gör den det så kan hon ju skryta med att hon också har en privat sömmerska.....:-)

Engelsson: Godmorgon på dig också. Även om det är lunchtid för normala människor så är det nästan morgon för mig.....:-)

Visst kan det kännas tjatigt med upprepning men jag tror man tjänar på det i längden.

En egen promenadkompis är inte dumt att ha. Jag har saknat henne de här 1½ åren som vi kom ifrån varandra.