onsdag 22 juli 2009

Alzheimer light

För några månader sedan fick jag ett nytt tangentbord, ett svart. Mycket snyggt och stilrent. Men ett rent h....vete att skriva på när det börjar skymma lite. Även om jag skriver med fingersättning så gäller det ändå att hitta "starttangenterna". Alla som börjat på fel tangenter vet hur det kan se ut då, helt oläsligt.

Jag har beklagat mig, att jag måste resa på mig och tända taklampan vid sådana tillfällen. Dessutom gillar jag lite skymning runt omkring mig. Snäll som sambon är så har han nu fixat en lampa till mitt skrivbord.

Då uppstår nästa problematik. Man måste komma ihåg att tända lampan för att kunna se tangenterna!!!

7 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Ja ibland är livet svårt!!!! :-D

Hannele sa...

Sonen målade allt svart på sitt tangentbord..
Han hade ett annat tangentbord för engelska.

Cicki sa...

K-häxan: Visst är det. Är det sånt här som kallas för I-lands problem, tro?...:-)

Hannele: Så vet jag att min systerson gjort också. Jag förstår inte varför.

Men varför ett extra tangentbord för engelska? Man kan väl skriva engelska på alla tangentbord? Eller är man för dum för att begripa sånt....:-)

Cina sa...

Ja det kanske är ett I-landsproblem men väl så besvärligt när man sitter där och har skrivit. Oläsligt är ordet! En pannlampa kanske??? ;)
Ett engelskt tangentbord..... Ja, det finns väl, och de är ju i så fall utan å,ä och ö. Men Cicki du har ju rätt. Engelska kan man väl skriva med alla tangentbord?! Lite "dum" är jag i så fall lite här borta också..... ;)

Cicki sa...

Cina: Pannlampa låter praktiskt. Då kan man släcka ner överallt och ändå ha lyset med sig när man går....:-)

Smycka sa...

*skrattar* Jaa du, livet e inte lätt! Såg en jättehäftig lampa på Ikea som var mer som hjälpbelysning när man sydde på maskin bland annat. Den var inte stor. Fanns i ROSA, svart och blått tror jag det var. Kanske kan vara någe att ställa på bordet bredvid dig. *hihi* Kram igen =o)

Cicki sa...

Smycka: Jag har en sån där halogenlampa på skrivbordet bredvid datorn och en likadan vid symaskinen. Det gäller bara att trycka på knappen. Jag skulle kanske ha en som tänds när jag sätter mig på stolen vid datorn....:-)