måndag 20 april 2009

Sex är färre än sju

Någon gång i höstas så beställde kära Syster Yster bordstabletter. Hon ville ha fyra lönnlöv i någon fin höstfärg. Jag mailade färgförslag till henne och vi kom fram till att den här färgen var jättesnygg. Problemet var att jag hade inte tyg så det skulle räcka. Men det var ju bara att köpa mer. Trodde jag. Efter att ha engagerat hovleverantören så var det bara att konstatera att fabriken slutat tillverka lakansväv just i denna färg. Det var ju dumt. Så vi avvaktade och letade vidare. Under tiden kom syrran på att hon ville nog ha sex bordstabletter. Men vi hade ännu inte hittat något tyg. Tills en dag, när en god vän rensade ut hemma och erbjöd mig tyger. Där fanns det. Exakt samma som tygprovet syster ville ha. Men då skulle det sys till julmarknad, så syster fick vänta.

För ett tag sedan så bestämde vi att åka norrut och hälsa på mina barn. Dottern fyller ju 30 ohc det måste firas. Syster bor där också, så det lämpligaste var väl att sy dessa tabletter för personlig leverans. Så jag satte igång. Men se det ville inte symaskinen. Den slet av tråden, trasslade i största allmänhet och sydde fula sömmar. Sånt kan vi inte godkänna. Efter ett antal trulande och fixande fick jag till maskinen. Då var en bordstablett redan sydd.

Så nu ska kära Syster Yster äntligen få sina bordstabletter. Fyra har blivit sex, som blivit sju. Hon får den där första som extra reserv. Det kan ju vara bra att ta till i nödfall om man har stor familj, vilket hon har.

8 kommentarer:

Viola sa...

Wow, vilken underbar syster du är!
Och vad du tänker och planerar...hoppas du har samma uppbackning till dig!

Jag har förstunden gjort slut med min maskin...den är så dum eller så är det min brist på tålamod som sätter käppar i hjulet.

Jag känner mig som en fladdermaja som inte vågar sätta sig ner,för då kanske någon upptäcker mig där!

Kram och trevlig resa!

Bloggblad sa...

Bättre sent än aldrig... höstlöven är aktuella igen om bara några månader. Fast jag hoppas vi får en skön sommar först...

Läskigt med en sån missuppfattning... hände en gång när en lärare sa om en annan "han är tyvärr inte hos oss längre..." och vi allihop trodde att kollegan hade dött. Först när vi beklagade hur sorgligt det var, förstod karln att han uttryckt sig fel.

Cicki sa...

Viola: Du har ju haft så mycket omkring dig nu med jobbprövningar och utredningar. Man kan tröttna för mindre. Och krånglar maskinen på det så är det inte lätt. Det kommer en tid när du kan varva ner också. Känner igen det där studsandet upp och ner.

Jag har en toppensyster så hon backar upp mig när jag behöver det.

Bloggblad: Man måste inte vänta till hösten innan man använder dem.....:-)

Mitt missförstånd berodde väl helt enkelt på att det var väntat att P skulle somna in denna gång. Hon hade tydligen själv trott att det var dags för hon har rensat ur hemma och skänkt bort en massa. Det är ett besked som vi vet kommer så småningom. Men jag är glad att hon vaknade upp denna gång i alla fall.

Klimakteriehäxan sa...

Jättefina. Fast inte just precis nu! Men om ett halvår!

Cicki sa...

K-häxan: Tack. Det jag tycker är extra roligt med dessa löv är att jag har aldrig sett de någon annanstans så min syster lär ju bli rätt ensam om dem....:-)

Christina sa...

Tänk vad roligt för din syster att använda dom, och tänka på dig varje gång :)

Nä, dra på trissor - gissa vad jag har fått som ordverifiering? poppan!!!!

Cicki sa...

Christina: Jag är rätt stolt över den här modellen eftersom jag tagit fram den själv med hjälp av naturen och en kopiator.

Vad festligt att du fick poppan som ordver. Blogger kanske visste att det var du....:-)

Christina sa...

Ja, jag höll på att ramla av stolen...

Förstår att du är stolt! Lyllos din syrra!