lördag 25 april 2009

Härlig semester

Jag känner mig som om jag är på den värsta lyxsemestern. Vi blir uppassade hela tiden. Dottern har klippt mig rejält, säkert 30-40 cm är avskalat. Nu kan jag ha håret utsläppt utan att det rufsar sig hela tiden. Skönt. Dottern och jag gick igenom en massa lådor så jag har fått så mycket tyger av henne plus att väninnan U ska få en massa hon också. Jag fick även lite kläder som dottern inte kan ha längre, men som jag kommer i. Det är inte dumt med lite nya kläder, nya för mig alltså. Sonen var hit och åt middag igårkväll. Inatt satt vi uppe och spelade femhundra och skrattade så vi hade ont i magen. Tänk att man kan har så kul med sina barn.

Idag har vi varit på Erikshjälpens loppis. Där hittade sambon en hel hög med PG Wodehouse i en serie. Vi har samma serie hemma så några kommer att bli dubletter. Men de kan vi ju slänga ut på Tradera. Jag hittade några kul tyger plus en handarbetsbok. Det som för mig blev det stora fyndet idag var en servis. Jag behöver egentligen inte en sådan för vi har tre serviser hemma. för ett antal år sedan hade vi en äggskalsfärgad ikeaservis. Den blev lite sliten och ful så vi bestämde att köpa en ny. Samma servis fanns i färgen aubergine. Den ville jag ha. Men innan vi kom oss för så utgick den ur sortimentet, så vi köpte en blå servis som jag tyckt varit snygg, men inte så snygg som den auberginefärgade som jag aldrig fick. Idag har jag fått den. Hela servisen för 38:-. Det kallar jag ett fynd och jag är glad som ett barn både åt den och min lilla sypuff.

Efter loppisen var vi till min syster och fikade. Sedan åkte vi hem och jag knoppade in på dotterns säng. Jag sov i två timmar. När jag vaknade var middagen på gång. Vi fick grillade pilgrimsmusslor med balsamvinägersmör till förrätt och en gudomlig ugnsgratinerad fisksoppa till huvudrätt. Nu har ungdomarna fått lite ledigt. Några vänner till dem ringde och ville de skulle komma på grillparty. Det passade oss rätt bra att de gick iväg en sväng för det blir intensivt. Så sambon och jag ska glo lite på TV innan vi knoppar in. Imorgon ska vi åka till sonen. Han ska få storhandla och sedan ska han och jag göra middag medan sambon fixar med sonens dator. På kvällen kommer dottern och hennes sambo och äter middag med oss där. Det är fullt upp hela tiden. Intensivt men roligt.

8 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Låter verkligen härligt alltihop!
Märker att du verkligen tar vara på stunderna också - bra!

Kram

Cicki sa...

Bollebyggdsbo: Det är underbart och jag njuter. Vila får jag göra när vi kommer hem....:-)

Bloggblad sa...

Är inte 30-40 cm rätt mycket när man har så kort hår som du har på bilden...?

Jag kanske missar nåt - det är så många som går på loppis och fyndar, själv håller jag mig långt borta från alla loppisar, jag blir så trött i huvudet av en massa grejer huller om buller.
Men kompisen brukar fynda en hel del... så som sagt, kanske borde jag pröva.

Spader Madame sa...

Låter som om du har det som du förtjänar -underbart!

Cicki sa...

Bloggblad:30-40 cm är väääldigt mycket om man utgår från den bilden....:-) Den bilden har några år på nacken. De senaste åren har jag haft långt hår, ända ner till den obefintliga midjan. Nu har jag blivit sämre i armarna så jag orkar inte hålla på att sätta upp det. Nu är det till axlarna. Det kommer bilder före och efter klippningen.

Spader: Tack för de gulliga orden.

Christina sa...

Vad kul alltihop låter. Roligt umgänge med barnen, loppisfynd (jisses, en hel servis för 38 spänn, det kallar jag ett fynd!!!) och sen bli bjuden på god mat.
Dottern verkar lika matroad som du, grillade pilgrimsmusslor - mums!

Cicki sa...

Dels är dottern matlagningsintresserad som mamma. Dessutom är ju svärsonen hemkunskapslärare och går just nu en vidareutbildning där man gör en massa laborationer. Så han testar en hel del hemma....:-)

Cicki sa...

Christina: Det senaste inlägget var riktat till dig men jag glömde skriva ditt namn.