tisdag 3 februari 2009

Stickfodral

För någon vecka sedan fick jag en förfrågan från en god vän om jag kunde göra ett fodral till förvaring av hennes stickor. Det lät som en kul utmaning, så det antog jag.

Det här är resultatet. Nu kallar jag det här för en prototyp, eftersom jag ska göra några justeringar på facken. Ska ändra lite på djup och storlek av dem. Men grundtanken är att det ska bli så här i alla fall.

Den här kommer jag att behålla själv, för även jag behöver har ordning på mina stickor och virknålar.

Här är det ca 25 fack. Har inte räknat de exakt än. Tanken är att köparen ska kunna önska själv hur man vill ha facken, om inte "standardmodellen" funkar.


Jag har gjort en flik som man fäller över för att grejerna inte ska ramla ur när man vikt ihop den.


Sedan viker eller rullar man ihop, knyter om och har allt på plats.

Så håll ögonen öppna, alla handarbetsintresserade. Snart kommer det ett stickfodral på en blogg och hemsida nära dig.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint stickfodralet är! Ett sådant måste jag också bli färdig till att sy, jag har stickor strödda precis överallt, och just nu är jag ju inne i en stickperiod, så nu är det ännu rörigare.
Kommer mail någon av de närmsta dagarna, har varit lite "dramatik" , därav fördröjningen.

Kram

KB

Cicki sa...

KB: När jag gjort den som ska bli korrekt kan jag rita och skriva ner alla mått till dig så slipper du tänka själv.....:-)

Anonym sa...

Åhhh blir alldeles nostalgisk när jag ser stickfodralet...tänker på mammas. Det hade gammeldags rosor på utsidan och vinröd insida. Det rullades ihop till en rille och var så himla fint! Tack för att du påminde mig!

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Kul att du fick något trevligt att minnas. Jag minns inte att mamma hade något stickfodral. Däremot hade hon en åttkantig sypuff. I den förvarade hon stickor, garn och en massa sysaker.

Smycka sa...

Den blev ju jättehäftig! Skulle fungera alldeles utmärkt till alla mina strumpstickor som jag har i små påsar med lappar i för att märka storleken på stickorna. *hihi*

Kram
Ulrica =o)

Hannele på Hisingen sa...

Kul idé, jag har själv köpt verktygsbälte på Biltema för att ha i trädgården.

Anonym sa...

Tack, det är snällt av dig! Just nu är det skönt att slippa tänka själv. Tre datorer, och alla tre vill inte som jag vill.., för det KAN väl inte vara den mänskliga faktorn..? Eller...

Kram

KB

Cicki sa...

Smycka: Det är bara att säga till om du vill beställa ett.

Hannele: Det är ju inte heller någon dum ide´.

KB: Nej inte kan det vara den mänskliga faktorn. Det vet jag ju hur duktig du är på datorer.....:-)