tisdag 13 januari 2009

Sjön suger

Jag hoppas ni följer TV:s roligaste matprogram just nu. Jag gör det i alla fall. Det är Johan Ulveson och Lennart Jähkel som lagar mat i femman i programmet Sjön suger. Det går ut på att de åker runt i Stockholms skärgård med Lennart Jähkels båt och gör strandhugg här och där och bjuder goda vänner på mat.

Det har varit två program hitills. I första programmet så fick man se hur de packade båten och tuffade iväg. Det är en äkta gammal mahognybåt, ett vackert exemplar, som heter Sola. De hann inte mer än förbi Slussen så pajade motorn och de fick bli bogserade av TV-teamet till bryggan där de skulle lägga till. Johan Ulveson skar sig också. De hade Kristina Lugn som första gäst.

Igår missade jag början så jag vet inte riktigt var de la till men de var i ett kök och härjade. De är som yra höns och ingen vet vad de ska göra. Johan Ulveson verkar vara den som har störst matlagningskunnande och verkar vara perfektionist. Så är Lennart Jähkel där och duttar till det så Johan blir lite missnöjd. Igår var Sissela Kyhle gäst samt att de bjöd in körmedlemmar från en kör som Sissela och Lennart sjunger i. De bjöd på ett riktigt ordentligt smörgåsbord.

De lagar kanonfin mat och även om jag ännu inte testat något recept så gissar jag att det är gott. Men de är så himla klantiga och gör allt utan någon form av planering så gästerna får vänta. Men det härliga är att det är som det brukar vara när vi vanliga dödliga lagar mat. Allt går inte som man tänkt sig och man har ingen färdig form ståendes att bara plocka fram och visa upp ett perfekt resultat.

Jag rekommenderar verkligen detta urtrevliga matlagningsprogram. Klockan åtta på tisdagar i femman. Glöm inte det.

3 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Tack för tipset, låter kul - hemskt synd att man missade Kristina Lugn!

Sara Ödmark sa...

Rolig idé det där.

Cicki sa...

K-häxan: Kristina Lugn är verkligen en personlighet. Nu minns jag inte vilka alla gästerna skulle vara, men det var en skön samling har jag för mig.

Saom: Verkligen. Dessutom är ju både Johan Ulveson och Henrik Jähkel två sköna typer....:-)