onsdag 14 januari 2009

Brunnit av eller brunnit upp

Idag har jag brunnit av ordentligt, som Alex i RixFm brukar uttrycka sig. Det är så att vi haft en kreditskuld hos Wasa Kredit på vår bil. I december var den skulden så låg att jag betalade in hela beloppet. Nu var allt ur världen. Trodde jag!

I december kom en faktura ifrån dem som var nollad. Då var jag ju helt övertygad om att skulden var reglerad. Idag kom en faktura på 136:- och jag undrar då var det var för pengar. Jag försökte läsa mig till det bland deras uppradade siffror. Trots att jag är ekonom i utbildningen så lyckades jag inte förstå.

Jag ringer då upp dem för att få en förklaring. Jag vill alltid veta vad jag betalar för. Efter en liten väntetid så får jag prata med Hanna. Hon tillrättavisar mig att jag får ju inte tro att jag kan komma undan räntan. Jag försöker förklara vad det är jag inte förstår, bland annat hur jag kunde vara skyldig de 0 kronor i december och helt plötsligt är jag skyldig dem 136:-. Jag vill veta hur det gick till.

Så fort jag försöker säga det jag vill säga avbryter hon mig för att tala om att jag gjort fel. Ingen förklaring om vad för fel jag begått. Jag ber henne vid flera tillfällen att vara tyst och låta mig prata till punkt. Men det klarade hon inte så till slut brann jag som sagt var av ordentligt. Jag sa då till henne att hon skulle vara tyst, så skulle jag säga till när hon fick prata. Då slänger människan på luren!!! Där står jag med en kopplingston i örat.

Var jag arg innan så kan ni kanske gissa hur jag var efter den behandlingen. Jag vrålade rätt ut i ilska. Rödhårig med gröna ögon har satt sina spår i temperamentet.

Jag ringer upp Wasa igen, ilsken så jag nästan står och hoppar. Hör och häpna, Hanna svarar igen. Då frågade jag henne varför hon slängde luren i örat på mig. Samtalet blev bortkopplat, påstod hon. Det tror jag var jag vill om. Hon ville inte prata med mig nu heller, utan kopplar mig till kreditavdelningen.

Där får jag prata med Johan. Jag talar om för honom att jag är uppretad och även varför. Han höll med mig om att så får inte en handläggare bete sig. Han lovar dessutom att vi ska försöka reda ut problemet med pengarna. Och det gör vi. Jag får prata i lugn och ro och ställa mina frågor. Han förklarar och jag fattar på en gång. Jag hade missat att räkna in räntan när jag betalade slutpengen. Jag tog bara kapitalskulden. Jag misstänkte själv att det var något sådant, men jag ville ha det förklarat för mig.

Det slutade med att jag till och med fick Johans direktnummer, ifall det skulle strula något mer. Han skulle även ta hand om Hanna-problemet, sa han. Han återupprättade Wasa Kredits rykte hos mig.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Starkt av dig att inte skälla ut denna Hanna grövre.. jag skulle tappa kontrollen om det hände mig. Skål!

Cicki sa...

Emilia: När jag blir så där riktigt ilsken då blir jag alldeles iskall. Men efteråt så skakade jag nästan av ilska....:-) Skål på dig själv.

Hilda sa...

Hej Vännen!
NU DU! Du har funnits i mina tankar i dag. Läs mitt senaste inlägg så förstår du varför. :)) Jag är stolt!!!

Spader Madame sa...

Skickar en kram! Så arg blir jag också ibland -så jag nästan skakar.... Fast det är klart mindre ofta i dag!

Anonym sa...

Å jag blir vansinnigt stolt över ditt agerande....Stolt över den civilkurage du visar...Hoppas Hanna får en uppstramning av sina överordnade....
;) Go girl go!!!!

Deercat

Cicki sa...

Spader: Jag har också lugnat ner mig med åren. Numera är det oftast bara min son och sambons dotter som kan få mig så där himla arg....:-)

Terapeuten: Det vet du väl att tanter kan.....:-) Pantertanter!

Anonym sa...

Kul att läsa din sida,särskilt längst ner:


Wasa Kredit AB
Låna upp till 150.000 kr utan säkerhet hos oss.
www.wasakredit.se

Cicki sa...

Anonym: Kul att få respons....:-)