tisdag 8 juli 2008

Nysytt

Här kommer lite mer av det jag pysslar med nu. För några dagar sedan fick jag för mig att jag skulle sy en necessär. Jag hade sett ett mönster i en bok som jag har. Glad i hågen tog jag itu med det. Blixtlås och hela överdelen blev kanonsnygg. Men så skulle jag sy dit botten och allt sket sig totalt. Jag fick inte till det hur jag än gjorde. Så den halvfärdiga necessären hamnade i en liten hög med andra halvfärdiga saker.


Eftersom jag är en tjurskallig norrlänning så gav jag mig inte så lätt. Efter visst funderande så tog jag nya tag. Med nytt tyg och med en alldeles egen idé i huvudet. Och vips så blev det en necessär. Nja, kanske inte alldeles så snabbt. Men med lite trulande och tänkande så blev det en modell jag är nöjd med. Det här är resultatet. Den är ca 16 cm hög, 13 i botten och ca 33 cm bred eller om man säger lång. Det är två fickor invändigt och mellanlägget består av tunn skumplast för att skydda lite mot stötar.

Nu vet jag hur jag ska göra och hur jag inte ska göra så nästa kommer att gå snabbare. Jag har ett batikliknande tyg med elefanter ligger klart för tillklippning. Det tror jag kommer att bli jätteläckert.

När jag velat göra något annat så har jag lekt lite med frihandsquiltning på symaskin. Det här är ett gardintyg som är lite glansigt. Jag har fyllt i rosen med lila tråd och ska fortsätta att fylla i bladen med grön tråd. Det är lite avkoppling från vanligt syende. Samtidigt som man kan inte hålla på för länge för det är väldigt ansträngande för koncentration och syn. Men kul och jag är jättenöjd med resultatet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Uff... Neccessär, skippa ena c:et där tack, eller så får det stå för Cicki ;) En necessär med elefanter i batiktyg... låter som mumma i mina öron!!! Och den där rosen, oja... ljuvlig grej jö...
Må så grankott... nu åker nog vovven ut i rastgården - mat har hon fått, och kisspaus... nu ligger hon här vid min säng och bara gnyr, bläää... ut med vovven nu!!! ;)

Anonym sa...

Tja!
Nu har jag bytt blognamn och är hemkommen från sem. men hittade inga fräna tyger :(

Hoppas du haft det bra och jag ser att du skapar på :) roligt!

//Mia

Cicki sa...

Mia: Du måste kontakta mig. Jag har inte adressen till din nya blogg och din mailadress funkar inte. Så vill du ha kuddar sydda så måste du maila mig.

Anonym sa...

Tja!
OPS, glömde helt bort det, skrev bara att jag ahde nytt :) sorry!

hottisenmin@hotmail.com

funkar bra som mail...då kan du få min blogg också :) via mailen!!!

Tack, för att du skrev här...