söndag 11 maj 2008

Återvunna böcker

Idag har jag gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra. Vi var till återvinningen med en massa skräp. När sambon ska lägga förpackingar i det kärlet så ser han en massa böcker som låg kastade där. Så han plockade ur alla han kunde nå. Vi fick ihop en hel kasse. Det var fina böcker, inget slitna och förstörda och de var rena. Så jag tog hem dem och torkade av dem för säkerhets skull. Det var dessutom bra titlar. Det var bara två av dem som jag läst. Nu har jag ju rensat ur vår egen hylla den här helgen så vi har inte plats att ställa dit något nytt. Men jag tänkte att jag läser de här böckerna och sedan kör jag ner dem till Röda Korset. Trodde väl aldrig att man skulle kunna fynda böcker på återvinningen.....:-)

10 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Men tänkt så underbart bra att de hittades av nån som uppskattar böcker! Det är hemskt att slänga böcker i skräpet, men man kan ju ta dom till Myrorna också. För förr eller senare blir det ju alldeles nödvändigt att rensa.

Cicki sa...

Böcker är på något vis heligt tycker jag. De kastar man inte hur som helst. Jag köper ju mycket böcker så ibland måste jag rensa i hyllan men då ger jag bort de på något vis. Ibland är det vänner som får dela på dem eller så blir det till Röda Korset, Myrorna eller nåt liknande.

Annika sa...

Vilket fynd att hitta fina och bra böcker på återvinningen!! Jag skulle inte kunna slänga böcker, hellre ge bort dem då. Fast än så länge har jag inte gett bort några böcker heller :-). Har svårt för att göra mej av med böcker... Älskar böcker!

Cicki sa...

Annika: Jag älskar också böcker men det är bara att inse att jag har inte plats att behålla alla. Men det finns ju vissa som jag aldrig någonsin kommer att göra mig av med. Sådana som jag kan läsa om och om igen utan att tröttna på dem.

Hilda sa...

Vilken lycka!!! Perfekt ju!!!

Lena sa...

Böcker,är mitt liv de se.Har jättesvårt att göra mig av med böcker,dom blir som en del av mig. Blir det för många lämnar jag dom till någon som vill läsa,skulle inte kunna kasta dom i soporna.
Vilken tur du och böckerna hade att Du fann dom.

Cicki sa...

Lena: Jag kan inte förstå hur man kan kasta böcker. De är för värdefulla för att hamna i soporna.

resan mot ljuset sa...

Önskar att allt som går att använda lämnas till organisationer typ Röda Korset. Det är något sorgligt och sjukt när fullt fungerande saker slängs för att det blivit ur mode, nötta eller överflödiga. Fyndar iblan i vår grovsop, typ kälke, hylla och skidor. Helt intakt.

Spader Madame sa...

Heja Cicki! Carpe Diem...eller ska det kanske vara Carpe Libro??

Cicki sa...

Resan: När man går på vår stora sopstation så blir man nästan ledsen ibland över allt som kastas. Vi har för vana att kolla med barnen först om det är något de vill ha. Annars kör vi ner det till Röda Korsets Kupan eller till Pingstkyrkans loppis. Pingstkyrkan här i stan gör ett beundransvärt arbete för våra hemlösa och det bekostas bland annat genom det de får in på sin loppis.

Madame: Det är väl hugget som stucket eller ska man säga fångat kanske. Carpe någonting i alla fall....:-)