lördag 10 maj 2008

Tunika


De senaste dagarna har jag hållit på att trulat med en tunika. Jag säger trulat, eftersom allt inte gått på räls. Det är sånt som händer ibland. Men nu är den klar och jag är jättenöjd.










Eftersom jag sytt av en stuvbit så räckte inte tyget ända fram, så att säga. Oket fick bli av ett annat tyg. Den där blommiga tygbiten har tidigare varit en festkavaj, som tyvärr drabbats av fukt i garderoben. Ursprungligen var det tyget egentligen ett gardintyg, men man kan sy vansinnigt snygga festkavajer av just gardintyger. Jag har gjort det flera gånger.

Måste bara få visa upp hårflätan också. Jag trodde håret skulle växa mindre när man blev äldre. Åldern har i alla fall inte påverkat min hårväxt, som ni ser. Mellan varven så klipper sambon topparna på mig och skalar då av en rejäl bit. Någon månad senare så märks det inte.

Jag är bakvänd mot alla andra idag. Istället för att vara ute och njuta så sitter jag vid symaskinen och lagar kläder. Det varvar jag med att dammsuga bokhyllorna och alla böcker. Sambon är på kolonilotten tillsammans med kolonilottsägaren. De håller på att bearbeta jorden som legat i träda i massor med år. Det är ingen idé att jag är med där ännu. Men en fika på balkongen får det nog bli i alla fall, innan dagen är slut.

8 kommentarer:

Annika sa...

Men vad du är himla duktig, jag är så imponerad av folk som kan sy egna kläder! Åh, jag minns när vi skulle sy en tröja i skolan, vilket helvete det var för mej... Jag tror att jag avskyr att sy bara för att jag har så dåliga minnen från syslöjden i skolan.

Cicki sa...

Tack Annika. Jag har också urdåliga minnen från syslöjden. En termin skulle vi sy ett hellångt nattlinne med volang nertill. Urfult, så jag skolkade nästan hela terminen och mamma sydde klart nattlinnet. En annan termin skulle vi lära oss sy knapphål för hand. Det klarade jag aldrig. Jag kan det fortfarande inte. Eller jag kan det men jag får det inte snyggt. Jag hade urdåliga betyg i syslöjd. Jag lärde mig sy av mamma och en kusin till pappa och sedan genom ett brinnande intresse så jag är mycket självlärd också...:-)

Hilda sa...

Gud va du är duktig Cicki. Det finns verkligen ingen hejd!!!
Jösses och jag som inte kan sy i en knapp.... :(

Cicki sa...

Jodå Hilda, det kan du säkert om du måste.....:-)

Smycka sa...

Tunikan blev jättefin! Tycker att det är fint när tyget bryts av med en annan färg eller mönster. Betyg i syslöjd hade jag ok på. Tyckte om att både virka, sticka och sy. Kommer ihåg att jag sydde en annorak, en tunika och en typ huvtröja eller liknande. Idag kan jag bara sy raksöm, typ gardiner eller påslakan. Tycker i och för sig att det är jätteroligt! =o)

Jag har sett dina övriga alster som du lagt upp på bloggen och tycker att de är jättefina! Jag blir riktigt avundsjuk!

Kram
Ulrica =o)

Cicki sa...

Tack Ulrica. Det är alltid kul när någon annan tycker om det man gör. Jag älskar verkligen att sy. Det är rena rama terapin för mig.

S... sa...

Jättesnygg Cicki!!!

Cicki sa...

Tack S....:-)