lördag 8 mars 2008

Omflyttning av grejer

Städivern från igår satt i även idag. Idag röjde jag i klädkammaren. När vi flyttade in här för ett och ett halvt år sedan så var det grejer som hamnade lite här och där, så där som det kan bli när man inte vet vart man ska göra av det. En del hamnade i klädkammaren. Och i sovrummet hade jag ställt alla blomkrukor och ytterkrukor högst uppe på vår Ivar-hylla. Nu hade jag ledsnat på att titta på dem varje kväll när jag la mig. Så jag röjde ur ordentligt i klädkammaren. Kastade en massa skor och flyttade övriga skor till hallgarderoben. Tog ner alla blomkrukor från Ivarn och ställde in dem i skohyllan i klädkammaren. Kastade även en massa krukor. Det blev så gott om plats i klädkammaren att jag helt lugn nu kan gå in och leta efter mina kläder istället för att stå innanför dörren och sträcka mig efter kläder. Kläderna ska också rensas ur men det får bli en annan dag.

När jag röjt bort krukorna ur sovrummet så tog jag några bananlådor och packade tyger i och ställde upp dem på Ivarn i stället. Det är väl inte nåt kul att titta på bananlådor innan man lägger sig heller. Men planerna är att köpa plastlådor på Ikea och packa tygerna i. Tills vidare får de ligga i bananlådor i alla fall. Det är betydligt bättre än att ha sjuttioelva plastkassar uppe på de andra tyglådorna, som det var tidigare.

Så nu är jag nöjd även om vissa saker ska åtgärdas ytterligare en gång. Men vi är en bit på väg i alla fall. Och det blev en hög som ska till sopstationen. Sambon tog hand om veckostädningen medan jag gjorde detta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, har ingen klädkammare på det viset eller så... Men, gissa om det inte skulle behövas en städning här och där om man säger så... Frågan är om man skulle göra som i det där engelska städprogram... slänga ut allt och sedan plocka in det som ska vara - rensa det som ska kastas och det som ska återvinnas till något ställe osv... säljas, mm... Men, med väderleken som är så lär det inte fungera, nej... och jag TROR att grannarna skulle få spader, hihihi... det finns nämligen TVÅ långa vindar längs med huset och DÄR tar man sig INTE in, liksom... :P
Må så gott... värmländskan Bim...

Anonym sa...

Varför ska du köpa lådor när du har bra lådor i bananlådorna? Du kan klä dem antingen med vackert papper eller tyg. Tyg tror jag skulle göra det underbart att titta på. Du är så påhittig så du finner nog på något som är bra. / Nilla

S... sa...

Jag blir så avundsjuk, själv bor jag på 80 kvadrat med min familj på 4, det är saker överallt, och jag skulle verkligen behöva rensa, så din städiver skulle behöva smitta av sig!

Cicki sa...

Du är klok du min kära Nilla. Vilken bra idé och så billig. Du vet ju att jag gillar allt som är billigt...:-)

S: Det låter trångt som ni bor. När sambons tonåringar bodde hemma var vi fyra som delade på 95 kvm. Det tyckte jag var trångt. Rensas behövs det alltid av någon anledning. Och så skönt det är när det är gjort. Här har vi ett helt kontor i kaos med dataprylar. Tyvärr kan jag inte rensa det själv för då skulle sambon bli tokig. Men jag ska sparka igång honom vilken dag som helst...:-)